Nederland verwelkomt vandaag de eerste nachttrein uit Oostenrijk – DutchReview

[ad_1]

Droom je ervan om in het ene land te gaan slapen en wakker te worden in een ander? Nou, dat kan nu! Gisteravond vertrok de eerste nachttrein tussen Amsterdam en Wenen. Vanaf vandaag is de zogenaamde “Nightjet” zal dagelijks over de Nederlandse spoorwegen glijden.

Het vertrek van de eerste Nightjet met een verbinding Amsterdam-Wenen is lang wachten. De oorspronkelijke plannen van de Oostenrijkse Federale Spoorwegen (ÖBB) zijn al in 2019 gemaakt, maar door het coronavirus werd een officiële lancering tot nu toe uitgesteld, meldt de NOS.

Geniet van uw ontbijt in München, Innsbruck of Wenen

De Nightjet vertrekt vroeg in de avond vanuit Amsterdam en komt de volgende ochtend aan in München, Innsbruck en Wenen.

LEES MEER | In slaap vallen in Amsterdam, wakker worden in Wenen: nieuwe nachttrein komt naar Nederland

De verschillende bestemmingsopties worden mogelijk gemaakt door een korte stop in Neurenberg, waar het treinstel zich in tweeën splitst – met één richting München en Innsbruck, en één richting Wenen.

Net als zijn bestemmingen biedt de Nightjet ook meerdere opties voor rijtuigen. Dus of je nu iets zoekt goedkoop of klaar zijn om uit te geven, er zijn tickets beschikbaar voor elk budget.

Voor de die-hards zonder gevoelige rugleuningen boek je voor € 30 een gewone rechtopstaande stoel, of voor € 60 kun je naar een verstelbare stoel gaan. Als u daarentegen onvermurwbaar bent om uw schoonheidsslaapje te krijgen, dan wilt u misschien investeren in een plek in de slaapwagen. Daar beginnen de ticketprijzen vanaf € 90 maar inclusief ontbijt – lekker!

🇦🇹😴🇳🇱 Goedemorgen allemaal🌄! Ik sliep heel goed in het bed van mijn slaapcompartiment van heel nieuw @RTLnieuws🇦🇹 #Nightjet 420/40490 van # Innsbruck / # Wenen naar #Amsterdem 🥰! 🏞️ Ondertussen trekt het landschap rond # Keulen🇩🇪 voorbij! Ik vind het geweldig 😍! Nog een prettige dag! 👍 https://t.co/AZflr7RR9V

Pak je kussen en een negatieve PCR-test

Voordat u zich klaarmaakt om op de Nightjet te springen, moet u ervoor zorgen dat u zich aan de huidige reisbeperkingen houdt, aangezien de coronavirusbeperkingen nog steeds van toepassing zijn.

Om naar Duitsland te reizen, moet u een negatieve PCR-test hebben. Momenteel hebben zowel Duitsland als Oostenrijk de kleurcode oranje volgens Nederlands reisadvies, wat betekent dat alleen noodzakelijk reizen is toegestaan.

Quest for Sustainability geeft treinreizen een comeback

Hoewel veel luchtvaartmaatschappijen de mogelijkheid bieden om extra te betalen voor vliegtickets om uw ecologische voetafdruk te verkleinen, is er nu een nog betere manier voor u om duurzamer te reizen.

Volgens de Nederlandse Spoorwegen (NS) en de ÖBB worden nachttreinen steeds populairder omdat ze een duurzaam alternatief kunnen bieden voor vliegtuigen. Sterker nog, de Nightjet van Amsterdam naar Wenen bespaart 350 kilogram CO2-uitstoot in vergelijking met een vliegtuig.

Gaat u met de nieuwe nachttrein? Vertel het ons in de reacties hieronder!

Feature afbeelding: ÖBB / geleverd[ad_2]

Source link

Translate »