Nederland test een armband die het coronavirus kan detecteren – DutchReview

[ad_1]

Een team van onderzoekers van het UMC Utrecht test een armband die kan helpen bij het vroegtijdig opsporen van symptomen van coronavirus.

De armband meet continu de lichaamstemperatuur en ademhaling, legt uit UMC Utrecht​ Een hogere temperatuur, maar ook hoesten en kortademigheid zijn allemaal symptomen die kunnen duiden op de aanwezigheid van het coronavirus.

Na de Urban Sun van Studio Roosegaarde, die met UVC-licht de openbare ruimtes van coronavirus verlost, is deze armband weer een indrukwekkende toevoeging aan de Nederlandse collectie innovaties.

Gecertificeerd apparaat

Oorspronkelijk ontwikkeld door Ava AG in Zwitserland voor vrouwen om hun ovulatie te volgen, is de armband al een gecertificeerd apparaat. Daarom kunnen de onderzoekers van het UMC Utrecht zo snel aan de slag met het testen van de wearable op coronavirus.

Hoogleraar klinische epidemiologie aan het UMC Utrecht, Rick Grobbee, en zijn team hebben gebrainstormd hoe je deze armband kunt gebruiken om coronavirus op te sporen. In deze volgende fase zullen ze het apparaat testen op 40.000 mensen.

Het doel is om te beginnen met testen zodra het aantal besmettingen weer stijgt. Grobbee verwacht dat dit in de herfst kan zijn.

Voor wie is het?

Vroegtijdige opsporing van het virus is cruciaal voor het bestrijden van de wereldwijde pandemie en het project ontving een subsidie ​​van 10 miljoen euro van het Innovative Medicines Initiative (IMI).

Grobbee hoopt ongeveer zes maanden na de start van de proef resultaten te hebben over de effectiviteit van de armband. “Als dit blijkt te werken, stel ik me voor dat deze wearable vooral gebruikt zal worden door mensen uit risicogroepen en gezondheidswerkers”, zegt hij.

Denk je dat deze armband een rol zou kunnen spelen bij het beheersen van de wereldwijde pandemie? Laat ons je mening weten in de reacties hieronder!

Feature afbeelding: UMC Utrecht / Geleverd

[ad_2]

Source link

Translate »