Nederland tegen gratis PCR-tests op reis – DutchReview

[ad_1]

Als onderdeel van het doel om reizen tussen EU-landen deze zomer te hervatten, heeft de Europese Commissie voorgesteld dat verplichte PCR-tests voorafgaand aan reizen gratis moeten zijn. Maar raak niet te opgewonden, Nederland is geen voorstander.

Nu vakantiereizen op 15 mei weer mogelijk worden, zullen veel niet-gevaccineerde mensen een PCR-test moeten afleggen voordat ze in het vliegtuig springen en naar het strand gaan. Een commerciële PCR-test kost u vaak meer dan € 100, -.

Houd hier rekening mee en het besluit van Nederland lijkt zeker niet van karakter voor de koopjesjagende Nederlander – maar als de winst van een bedrijf op het spel staat, is het een ander verhaal.

Niet winstgevend

Rasmus Emmelkamp, ​​directeur van Spoedtest.nl, vertelt radiostation BNR dat een gratis test niet rendabel is voor commerciële testers. “Zo’n test is al behoorlijk duur. Nadat het is afgenomen, moet het naar een laboratorium worden vervoerd en moeten we de gegevens beveiligen ”, legt hij uit. “Wij zijn voorstander van de goedkoopst mogelijke test, maar wat ons betreft, als die gratis is, is hij onbereikbaar.”

Geen vetorecht

Nederland is daardoor tegen het voorstel van de Europese Commissie. Als de meerderheid van de EU-lidstaten echter voor dit voorstel stemt, is Nederland verplicht dit voorbeeld te volgen.

Dit betekent dat Nederland ofwel commerciële testen moet subsidiëren, ofwel dat de GGD – die gratis testen uitvoert – hun testen met een naam moet registreren. Momenteel hebben GGD-tests geen specifieke naam en zijn daarom niet geldig voor gebruik als het gaat om het gebruik van het resultaat als een ticket om te reizen.

GroenLinks-Europarlementariër Tineke Strik is voorstander van het gebruik van GGD-tests voor reizen. “Op de markt kost een test al gauw € 100, -, dus het kan echt een drempel zijn, zeker als je met een gezin moet reizen en vaker een test moet laten doen”, vertelt ze aan het NOS Radio 1 Journaal.

Wat vindt u van het standpunt van Nederland? Vertel het ons in de reacties hieronder!

Afbeelding: © Geber86 / Canva.com

[ad_2]

Source link

Translate »