Nederland laat beperkingen vallen, bijna alles mag met slechts 1,5 meter afstand – DutchReview

[ad_1]

Een zomer zonder beperkingen is goed en wel op komst, waarbij premier Mark Rutte en minister van Volksgezondheid Hugo de Jonge vrijwel over de hele linie versoepelingen van de coronavirusmaatregelen aankondigen.

“Nederland zet een grote stap”, aldus Rutte. “Bijna alles kan op anderhalve meter.”

Laten we eerlijk zijn: je bent hier om erachter te komen wat er wanneer ontspannen is. Nou, we streven ernaar om te behagen, dus hier gaat u! 🎉

De basis is dit. Van 26 juni:

  • Bijna alles is mogelijk als mensen afstand houden en hun handen wassen.
  • Evenementen en feesten kunnen doorgaan, maar alleen met een negatieve test, bewijs van vaccinatie, of bewijs van het hebben van coronavirus in het verleden (een zogenaamde “corona-ticket” in de CoronaCheck app).

Waar komt dat op neer? Dit! 👇👇👇

Geen mondkapjes meer

Voorbij zijn de dagen van het lopen van schaamte wanneer je de ingang van een winkel nadert om je te realiseren dat je vertrouwde gezichtsmasker is verdwenen. Vanaf aanstaande zaterdag hoef je alleen nog maar een mondkapje te dragen in het openbaar vervoer, op het vliegveld, in vliegtuigen of op andere plekken waar je geen afstand kunt houden, zoals middelbare scholen.

LEES MEER | Nederland zegt vaarwel tegen gezichtsmaskers — en hallo tegen werken op kantoor

Late diners en cocktails nu mogelijk

Eet je liever volgens de Spaanse klok? Dat kan! Vanaf aanstaande zaterdag mag de horeca open blijven zolang ze willen.

Ook mogen er meer mensen in restaurants: zoveel als er passen en toch anderhalve meter afstand houden.

Overigens is ook de uitspraak dat er na 22.00 uur geen alcohol meer in supermarkten mag worden verkocht als de wind verdwenen .

Iedereen: je kunt DANSEN

Begin met het oefenen van die lieve bewegingen, want clubs en disco’s kunnen officieel voor het eerst in meer dan een jaar openen – yeah, baby! 🕺 Als je wilt dansen, moet je natuurlijk slagen voor de test – een coronavirus-test, dat wil zeggen. Toon je coronaticket aan de deur en je kunt een zet kapot maken!

Geen regels meer over het aantal bezoekers

Momenteel wordt ons geadviseerd om alleen met maximaal vier personen te groeperen – maar nu niet meer! Er zijn geen adviezen of regels meer over groepen mensen, mits er afstand gehouden kan worden.

Werken vanuit … kantoor?

Laten we hopen dat je nog in je werkbroek past, want voor het eerst sinds de pandemie begon het advies om zoveel mogelijk thuis te werken wordt vervangen door “minimaal de helft van de tijd thuis”.” Mits je afstand kunt houden van je collega’s kun je weer naar kantoor! Hmm, koffie op kantoor…? ️

Wat is er gaande? Alles!

Ga maar uit je agenda, want evenementen gaan weer door zonder mondmaskers of afstand houden. Alle grote evenementen kunnen doorgaan op vertoon van hun coronaticket.

Competitieve sporten keren terug

Voor onze competitieve vrienden zijn nu amateursportcompetities toegestaan ​​- wat goed is, want we moeten allemaal onze frustraties van het afgelopen jaar ergens op kwijt.

Coronavirus-tests om te reizen zijn gratis

Heb je een vakantie gepland voor juli of augustus? Je kunt je gratis laten testen, hoewel de data hierover een beetje onduidelijk blijven.

Maar jongens, houd afstand

Op kantoor, op straat, in huis — het advies om anderhalve meter afstand van elkaar te houden geldt tot minimaal half augustus. Er zijn enkele uitzonderingen voor locaties en evenementen waarvoor negatieve tests nodig zijn om binnen te komen.

Feature Afbeelding: Gratis foto’s/Pixabay

[ad_2]

Source link

Translate »