Nederland is een eenzaam land voor expats, blijkt uit onderzoek – DutchReview

[ad_1]

De resultaten van de InterNations Expat Insider Survey van dit jaar zijn bekend – Nederland staat op de 33e plaats van de 59 landen als het gaat om tevredenheid met het leven als expat. Au.

Dit jaar werden 12.000 expats van 174 nationaliteiten ondervraagd over hun ervaring in 59 verschillende landen. Hoewel Nederland hoog aangeschreven staat als een geweldige plek om te werken, bleek uit het onderzoek ook dat het leven als expat hier eenzaam en moeilijk kan zijn om je te vestigen.

Blij op het werk, verdrietig thuis

Vond u het moeilijk om u thuis te voelen en vrienden te maken toen u in Nederland aankwam? Als dat zo is, wees dan nooit bang, je bent niet de enige. Uit het onderzoek van dit jaar bleek dat, hoewel Nederland algemeen wordt erkend als een vriendelijk land, het een van de moeilijkste landen kan zijn om vrienden te maken en contacten te leggen.

Volgens het onderzoek staat Nederland in de onderste 10 voor het maken van lokale vrienden. Volgens het onderzoek voelen veel expats in Nederland zich hier ook niet thuis.

Een van de beste landen om in te werken

De categorie werken in het buitenland omvat werkzekerheid en balans tussen werk en privé. Nederlanders staan ​​erom bekend dat ze een goede balans vinden tussen werk en privé en dat zie je terug in de bevindingen van het onderzoek uit 2021.

Overweegt u voor werk naar het buitenland te verhuizen? Nederland is hiervoor een prima bestemming! In het onderzoek stond Nederland op de 13e plaatsth het beste land om te werken uit de 59 beoordeelde landen.

Persoonlijke financiën en kosten van levensonderhoud

Hoewel werken in Nederland geweldig is, kunnen de kosten van levensonderhoud een bron van stress zijn. Met de gekke huizenprijzen, de kosten van openbaar vervoer en de prijs van boodschappen in Albert Heijn, is het geen verrassing dat Nederland op de 47th van de 59 onderzochte landen het duurste land om in te wonen.

In dit deel van de enquête werden de respondenten twee vragen gesteld: in hoeverre expats tevreden zijn met hun financiële situatie en of ze vinden dat hun besteedbaar inkomen uit huis voldoende is om alles te dekken wat ze nodig hebben voor het dagelijks leven.

Toch staat Nederland nog steeds in de middenmoot qua besteedbaar inkomen – dus gelukkig hebben mensen nog geld voor vakantie en biertjes op de nieuw geopende terrassen.

Kwaliteit van het leven

Al met al suggereren deze cijfers dat, hoewel Nederland een geweldige plek kan zijn om te werken, het moeilijk kan zijn om je thuis te voelen en vrienden te maken. De voor- en nadelen van het leven komen hier tot uiting in de kwaliteit van leven-index voor expats. Hier komt Nederland in het midden uit, op positie 30 van de 59.

Als laatste, maar zeker niet de minste, staat Nederland op de zesde plaats van beste openbaar vervoer, dus spring op de trein en verken de windmolens, tulpen en kanalen.

De winnaars en de verliezers

Taiwan, Mexico en Costa Rica kwamen als beste bestemmingen uit de bus om als expats wereldwijd te wonen en te werken. Alle drie de landen werden over het algemeen als vriendelijk en veilig beschouwd en waar expats zich veilig kunnen voelen in hun persoonlijke financiële situatie. Ondertussen stonden Zuid-Afrika, Koeweit en Italië in de onderste drie van de 59 onderzochte landen wat betreft de index voor werken in het buitenland.

Voel jij je thuis in Nederland en ben je verrast door deze resultaten? Vertel het ons in de comments!

Feature afbeelding: EtienJones / Deposit Photos

[ad_2]

Source link

Translate »