Moeten nieuwe autobanden worden uitgelijnd?

[ad_1]

Het is altijd een goed idee om nieuwe autobanden te laten controleren op uitlijning. Het is vrij gemakkelijk voor banden om uit de lijn te raken; je hoeft alleen maar een slecht gat in de weg te raken om de ophanging uit de uitlijning te krijgen. Wat betekent het precies dat autobanden niet goed uitgelijnd zijn? Het betekent dat ze niet helemaal recht zijn – en dus zal er veel meer slijtage aan ze zijn. Nadat u zojuist een aanzienlijk bedrag heeft betaald om ze te laten monteren, wilt u nauwelijks dat ze onnodig verslijten.

Hoe weet u of de banden niet goed zijn uitgelijnd? Heel vaak zal het voertuig bij bepaalde snelheden gaan trillen, of het stuur kan bij hogere snelheid trillen. Als het probleem niet wordt verholpen, zult u al snel een ongelijkmatige slijtage van het loopvlak van de band zien, aangezien dit betekent dat een of meer banden enigszins worden gesleept in plaats van recht en zuiver te rijden. Er zijn andere problemen die worden veroorzaakt doordat uw banden niet goed zijn uitgelijnd.

* Hoger brandstofverbruik. Als de banden niet recht lopen, is er luchtweerstand, wat betekent dat de motor harder moet werken om de auto te laten rijden. Dit betreft meer brandstofverbruik.

* De auto voelt alsof hij dwaalt – het stuur kan naar links of rechts trekken.

* De rit zal niet zo soepel verlopen als een of meer banden constant worden gesleept om hun richting te corrigeren.

* Hantering en controle zijn niet zo efficiënt en kunnen ongelukken veroorzaken. Het kan ook vermoeidheid van de bestuurder veroorzaken.

Wanneer u een wieluitlijning laat uitvoeren, is het noodzakelijk om alle vier de banden tegelijkertijd uit te lijnen. Alleen dan weet je zeker dat ze allemaal in dezelfde centrale richting zullen reizen. Dit moet minstens één keer per jaar of om de 20.000 kilometer worden gedaan. Mogelijk moet het vaker worden gedaan als u constant op slechte wegen rijdt met veel kuilen, of als de auto in een kleine prang heeft gezeten.

Om te controleren of uw auto moet worden uitgelijnd, kiest u een lege weg en laat u, terwijl u langzaam rijdt, het stuur los. Als het voertuig naar links of rechts trekt, of als het stuur draait zonder dat u het aanraakt, kunt u er vrij zeker van zijn dat de uitlijning niet klopt. Let bij hogere snelheden op of de auto huivert of het stuur lijkt te trillen. Kijk of het moeilijk lijkt om een ​​hoek om te slaan of parallel te parkeren. Dergelijke problemen kunnen vaak worden veroorzaakt doordat uw wielen niet goed uitgelijnd of uit balans zijn.

Regelmatig onderhoud, zoals een controle van de ophanging van het voertuig, betekent vaak dat andere problemen kunnen worden opgemerkt voordat ze zich vertalen in iets ernstigs en duurder. En aangezien het de auto veiliger, gemakkelijker te besturen maakt en u bedrijfskosten bespaart, zou het zeker iets moeten zijn waar u niet lang over na zou denken.

[ad_2]

Source by Leah Patterson

Translate »