Michelin investeert opnieuw in Zweedse Enviro Systems

[ad_1]

Michelin heeft opnieuw twintig procent van de aandelen in handen van het Zweedse Enviro Systems, een bedrijf dat een technologie heeft ontwikkeld voor bandenrecycling. In mei gaf Enviro extra aandelen uit, waardoor het percentage van Michelin zakte.

Michelin investeerde in april 2020 voor het eerst in Enviro. Toen wist het bandenmerk twintig procent van de aandelen in handen te krijgen. Tegen mei van dit jaar gaf het Zweedse Enviro tien miljoen nieuwe aandelen uit. De opbrengst voor Enviro bedroeg in totaal bijna 21 miljoen Zweedse kronen (ongeveer 2 miljoen euro) en de inschrijvingsprijs per aandeel was 2,095 Zweedse kronen (ongeveer 0,21 euro).

De Franse bandenmaker heeft via zijn dochteronderneming Michelin Ventures SAS nu daarom twee miljoen extra aandelen gekocht. Dit moet ervoor zorgen dat het merk weer dezelfde invloed heeft als voorheen. De Franse bandenmaker is hierdoor opnieuw de grootste aandeelhouder. De verkoopprijs van de aandelen wordt niet genoemd.

Interesse

Enviro werd in 2001 opgericht en telt ondertussen twintig werknemers. Michelin heeft interesse in dit bedrijf vanwege de pyrolyse technologie die het heeft ontwikkeld. Deze techniek maakt het eenvoudiger om gebruikte banden weer om te zetten in grondstoffen, zoals olie, rubber en staal. Door een temperatuurstijging worden deze grondstoffen afgebroken en kunnen ze gescheiden worden. Michelin en Enviro gaan ook samen een fabriek bouwen. Het pyrolyse-proces gaat ze hier op grotere schaal toepassen. De locatie van deze fabriek is nog niet bekend.

[ad_2]

Source link

Translate »