Meer dan 8000 besmettingen vandaag terwijl Rutte verontschuldigt zich voor “slechte prestatie” – DutchReview

[ad_1]

Namens de Nederlandse regering zijn er vandaag veel excuses aangeboden. Ondertussen neemt het gemiddeld aantal positieve coronavirus-tests toe, meldt de NOS.

De regering heeft de versoepelingen doorbroken en de maatregelen tegen het coronavirus zijn weer van kracht tot 13 augustus. Maar hoe kijkt Rutte aan tegen de cijfers?

Infecties, ziekenhuisopnames en sterfgevallen

Vanmorgen om 10.00 uur waren er 8522 nieuwe gevallen bij het RIVM gemeld. Hoewel dat 847 gevallen minder zijn dan gisteren, neemt het aantal positieve tests toe als we kijken naar een zevendaags gemiddelde. De afgelopen week werden er elke dag gemiddeld 6619 positieve testen gemeld. Dat is een stijging van 582% ten opzichte van de week ervoor.

Ook het aantal ziekenhuisopnames is licht gestegen. Momenteel liggen 213 mensen in het ziekenhuis met coronavirus – 84 van degenen op de intensive care.

Hoewel er in het weekend doorgaans minder doden worden gemeld, meldt het RIVM dat er in Nederland nu gemiddeld elke dag één persoon sterft aan het coronavirus. Dat is een stijging in vergelijking met de vorige week, waar slechts één persoon om de dag stierf.

Tweet vertaling: Dit is vergelijkbaar met het missen van 3 van de 5 penalty’s als er geen keeper in het doel staat.

Rutte biedt excuses aan

Rutte heeft zich inmiddels verontschuldigd voor de snelle versoepelingen die het kabinet eind juni heeft doorgevoerd, meldt de NOS. Hij erkent dat de regering een inschattingsfout heeft gemaakt, maar is van mening dat de recente uitbraken kunnen worden gestopt en zegt dat “Nederland een verstandig land is”.

De premier verontschuldigt zich ook voor “de slechte persconferentie” afgelopen vrijdag. Na de aankondiging van de nieuwe beperkingen weigerde Rutte vragen van journalisten te beantwoorden over zijn gedachten over het opnieuw instellen van beperkingen. Nu realiseert hij zich dat het oneerlijk was om niet te antwoorden.

Voorafgaand aan de persconferentie zelf waren Rutte en minister van Volksgezondheid De Jonge nog bezig met de laatste hand aan de nieuwe maatregelen en waren daardoor niet goed voorbereid op vragen.

Les geleerd

Met de chaotische uitbarstingen van uitbraken hopelijk weer achter de rug, zegt De Jonge dat de overheid een belangrijke les heeft geleerd. Namelijk dat „we op onbekend terrein vaak voorzichtig moeten zijn”.

De Jonge ging ook in op de problemen met toegangstesten. Hij zegt dat het systeem goed werkte in een gecontroleerde omgeving, maar eenmaal toegepast in een ongecontroleerde omgeving (zoals een drukke nachtclub) waren ze minder dan ideaal.

In de toekomst lijkt het erop dat de regering voorzichtiger zal zijn in haar aanpak van versoepelingen.

Wat vind je van de excuses van Rutte? Vertel het ons in de reacties hieronder!

Feature Afbeelding: Alexandros Michailidis/Shutterstock.com[ad_2]

Source link

Translate »