Meer dan 12.000 voetbalfans trekken massaal naar de Amsterdamse arena en negeren maatregelen tegen het coronavirus – DutchReview

[ad_1]

Groepen van niet meer dan twee personen en vermijd drukke gebieden – tenzij je blijkbaar een voetbalfan bent? Ruim 12.000 Ajax-fans feesten buiten de Johan Cruijff Arena Zaterdag daarna won de Amsterdamse club de 35e landstitel.

Dus kwam de gemeente tussenbeide? Kwam de politie binnen om de menigte uiteen te drijven? Nee. “Om ongeregeldheden en escalatie van geweld te voorkomen”, werd er geen actie ondernomen om de menigte uiteen te drijven.

Oh, wacht, sorry – de gemeente heeft mensen gevraagd niet meer naar het stadion te komen.

Maar dat is prima, want we zijn er zeker van dat alle 12.000 van die drinkende, feestende voetbalfans zich heel zorgvuldig aan de strikte coronavirusregels hielden, dansten in hun eigen ruimte van 1,5 vierkante meter en elk half uur hun handen wasten. Juiste jongens? … toch?

Fans verspreiden zich

De vieringen waren niet beperkt tot de arena. Ook in het centrum van Amsterdam was het druk, met fans op het Rembrandtplein en de Wallen. Mensen juichten, omhelsden en vierden toen de overwinning van Ajax bekend werd gemaakt, meldt RTL Nieuws.

Nummertje 35 is een feit! Always on Top💪🏻 op naar het nieuwe seizoen met volgepakte tribunes en mooie Europese Tripjes ✈️🍻☀️ #Ajax https://t.co/K5wbfzrxk9

Het Leidseplein was relatief rustig door een uitgevaardigde noodverordening, terwijl het Museumplein ook relatief rustig was. Hoe dan ook, er werden in de stad vijftien arrestaties verricht, voornamelijk voor mensen die vuurwerk en wapens droegen.

Vind je dat de gemeente meer actie had moeten ondernemen? Vertel het ons in de reacties hieronder!

Feature afbeelding: brendangates / Flickr / CC2.0[ad_2]

Source link

Translate »