Man gearresteerd voor geplande aanslag op vaccinatiecentrum in Den Helder – DutchReview

[ad_1]

Een 37-jarige man uit Den Helder werd gearresteerd op verdenking van het beramen van een bomaanslag op een vaccinatieplaats tegen het coronavirus.

De man zou naar verluidt een explosie willen veroorzaken bij het voormalige stadhuis van Den Helder – een plek die nu als vaccinatieplek wordt gebruikt – met een vuurwerkbom.

Zowel politie als OM beschouwen het handelen van de man als een terroristisch misdrijf.

“Met zijn acties was de verdachte van plan de bevolking bang te maken en de economische en sociale structuren van het land te verstoren”, stelt de Openbaar Ministerie op haar website.

Nationale vaccinatieprogramma belemmeren

De acties van de man saboteren de Nederlands vaccinatieprogramma. TDe aanval zou ernstige gevolgen hebben gehad voor de volksgezondheid.

“Hoe minder mensen gevaccineerd kunnen worden, hoe meer slachtoffers het virus zal maken”, vult het OM aan. De verdachte is op 18 maart aangehouden. Gisteren is zijn voorlopige hechtenis met 90 dagen verlengd.

Dit is niet de eerste aanval op een GGD-locatie. Vorige maand was er een explosie bij een coronavirus teststraat in Noord-Holland​ Niemand raakte gewond, maar er werden vijf ramen gebroken tijdens de explosie.

Wat vind je van de actie van deze man? Vertel het ons in de reacties hieronder!

Feature afbeelding: Dutchmen Photography / Shutterstock.com

[ad_2]

Source link

Translate »