maatregelen verlengd tot 20 april, avondklok begint om 22.00 uur – DutchReview

[ad_1]

Rutte en De Jonge hebben opnieuw het podium betreden om Nederland op de hoogte te houden van de huidige coronavirusmaatregelen. Na een week lekken, dit is wat ze te zeggen hadden.

De afgelopen week is er continu informatie naar de pers gelekt. Eerst was er het gefluister dat de maatregelen eind maart niet zullen worden versoepeld, daarna kwamen de geruchten dat het huidige negatieve reisadvies is verlengd en ten slotte de bewering dat de avondklok wordt teruggeschoven tot 22.00 uur.

Rutte en De Jonge hebben de huidige coronavirusbeperkingen in Nederland verduidelijkt. Dus, wat verandert er en wat blijft er?

De maatregelen worden verlengd tot 20 april

Zoals verwacht worden de coronavirusmaatregelen met nog eens drie weken verlengd tot 20 april. Rutte legde uit dat het R-aantal en de snelheid van ziekenhuisopnames in heel Nederland niet laag genoeg zijn om een ​​eventuele versoepeling van de huidige maatregelen te rechtvaardigen.

Rutte wees erop dat hij begrijpt dat het slecht nieuws is en dat het kabinet waar mogelijk blijft zoeken naar versoepelingen – maar voorlopig verandert er niets.

De premier wees er ook op dat Nederland niet de enige is die zijn maatregelen uitbreidt, Frankrijk en Duitsland scherpen zelfs de beperkingen aan.

Avondklok – een uur teruggeschoven

Een kleine ontspanning is echter toegestaan. Rutte kondigde aan dat “vanwege de besmettingscijfers geen maatregelen versoepeld kunnen worden, behalve de avondklok, die we een uur uitstellen.”

De “avondklok”Wordt nu een uur teruggeschoven en begint om 22.00 uur. Dit heeft een aantal redenen.

Ten eerste gaat de zomertijd van kracht aanstaande zondagavond, wat betekent dat de klokken teruggaan en de avonden langer zijn. Dit zou het lastiger maken om een ​​vervroegde avondklok in Nederland af te dwingen, meent de Veiligheidsraad.

Bij deze beslissing spelen echter ook andere factoren een rol. De ramadan begint bijvoorbeeld half april, wat bemoeilijkt zou worden door een avondklok om 21.00 uur.

Met Pasen niet op de terrassen zitten

Terwijl Rutte en De Jonge de hoop hadden uitgesproken dat de R-koers voldoende zou dalen om met Pasen van de terrassen te genieten, zal dit niet langer het geval zijn.

De huidige restricties worden verlengd tot minimaal 20 april, wat betekent dat terrassen tijdens de paasvakantie mogelijk niet opengaan.

Negatief advies tegen reizen voor de meivakantie

Iedereen die in mei hoopte weg te komen, zal moeten wachten. Het huidige negatieve reisadvies is verlengd tot tenminste 15 mei – wat betekent dat er geen uitzonderingen zijn voor de meivakantie.

Cijfers doen het niet goed

Het Nederlandse kabinet is niet tevreden over het aantal besmettingen met het coronavirus in Nederland. Deze week waren er 46.005 nieuwe gevallen met 1.441 ziekenhuisopnames.

Rutte beweerde echter dat als de cijfers beginnen te dalen, de maatregelen versoepeld kunnen worden – dat gezegd hebbende, hij wees er ook op dat als de cijfers verder verslechteren, er strengere maatregelen kunnen worden genomen.

De Jonge: half april vier miljoen prikken

Minister van Volksgezondheid Hugo De Jonge gaf een korte update van de vaccinstrategie van Nederland.

Als alles goed gaat, zou het land medio april vier miljoen jabs moeten zien en in mei vijf miljoen. Deze worden gegeven voor 70-plussers.

Medio mei is er een mogelijkheid dat 60-plussers hun vaccins zullen krijgen, terwijl degenen in de leeftijdscategorie 40-30 in juni prikken krijgen. De Nederlandse regering streeft er nog steeds naar om vóór 1 juli alle volwassenen te laten vaccineren.

Mogelijkheid om terug te keren naar het hoger onderwijs

Er is echter enige hoop voor studenten in het hoger onderwijs. De Jonge beweerde dat het voor studenten mogelijk is om vanaf 26 april eenmaal per week terug te keren naar het persoonlijk hoger onderwijs.

Om dit te kunnen doen, moeten studenten toegang hebben tot sneltoetsen.

Wat vindt u van de Nederlandse aanpak van het coronavirus? Vertel ons je mening in de reacties hieronder!

Feature Image: Persconferentie / Screenshot

[ad_2]

Source link

Translate »