Linglong plant nieuwe Chinese fabriek

[ad_1]

Bandenfabrikant Linglong gaat een nieuwe bandenfabriek in China bouwen. Het complex wordt over een periode van zeven jaar gebouwd en komt in Tongchuan, in de provincie Shaanxi, te staan.

Het volledige project gaat 943 miljoen dollar (792 miljoen euro) kosten en wordt de zesde, Chinese fabriek van Linglong. Deze uitbreiding is onderdeel van de globale uitbreidingsstrategie van de bandenproducent. In dit plan staat dat het bandenmerk zes fabrieken in China wil hebben en zes extra fabrieken in de rest van de wereld. Op dit moment heeft Linglong daarom al een fabriek in Thailand staan en bouwt het bedrijf in Servië een nieuwe faciliteit. Naar verwachting worden de voorbereidingen van de bouw aan het einde van 2021 gestart. Tegen april 2022 kan dan de daadwerkelijke constructie beginnen.

Capaciteit en locatie

De fabriek gaat jaarlijks 15,2 miljoen radiaalbanden en een half miljoen vernieuwde banden produceren. Linglong vertelt in een persbericht dat als de fabriek eenmaal in gebruik is, er 12 miljoen semi-stalen radiaalbanden van de band zullen rollen. Dit geldt ook voor 3 miljoen volledig stalen banden. In de fabriek gaan 100 duizend vliegtuigbanden (60 duizend vernieuwde banden meegeteld) gemaakt worden. Ook gaat Linglong hier 100 duizend gespecialiseerde banden en 500 duizend vernieuwde autobanden maken. Hiernaast staat ook de productie van 1 miljoen binnenbanden op de planning.

De fabriek gaat in het Dongjiahe industriële park, in Tongchuan, gebouwd worden. Linglong koos voor deze locatie door de, naar eigen zeggen, “goede, regionale infrastructuur.” Ook de nabijheid van auto- en onderdelenfabrikanten speelde een rol in de keuze voor Tongchuan. De fabriek gaat in drie fases gebouwd worden tot maart 2028, hierna is het de zesde Chinese fabriek van Linglong. Het bandenmerk heeft op dit moment pas vier fabrieken en bouwt de vijfde in Changchun, in het noordoosten van China. Het merk heeft nu al fabrieken in Zhaoyuan, Dezhou, Luizhou, Jingmen.

[ad_2]

Source link

Translate »