Leer uw auto kennen: hoe vaak moeten de wieluitlijningen worden uitgevoerd?

[ad_1]

De wieluitlijning is belangrijk voor de veiligheid op de weg. Een juiste wieluitlijning geeft u ook het comfort dat elke bestuurder tijdens het rijden zou moeten hebben. Niet-uitgelijnde wielen kunnen worden veroorzaakt door vele factoren, waaronder stoten tegen een stoeprand, een kuil raken of overmatige slijtage van de componenten.

Ten eerste, hoe weet u of u niet-uitgelijnde wielen heeft? Als de auto naar één kant drijft en je moet het stuur in de tegenovergestelde richting sturen om het in een rechte lijn te houden, dan weet je dat je geen goed uitgelijnde wielen hebt.

Er is ook een grote kans dat de reden waarom uw auto naar één kant trekt, is dat uw banden ongelijkmatig slijten. U voelt het misschien niet tijdens het rijden, maar dit kan in de toekomst vervelende gevolgen hebben.

Leeggelopen banden kunnen ook een rol spelen in de reden waarom uw auto mogelijk naar één kant trekt. Als een band leegloopt terwijl de andere voldoende zijn opgepompt, kan uw auto uit balans raken. Controleer eerst of alle banden goed zijn opgepompt met de juiste spanning.

Het is ook mogelijk dat beide wielen naar binnen of naar buiten zijn gericht. De juiste terminologie voor dit concept is toespoor en uitspoor. Dit wordt meestal veroorzaakt door ongelijkmatige slijtage van de banden waardoor de band naar binnen of naar buiten beweegt.

Elke keer dat u uw auto voor een servicebeurt brengt, zorgt de monteur ervoor dat alle vier de wielen uitgelijnd zijn met behulp van speciaal gereedschap. Deze tools geven nauwkeurige metingen waarmee u kunt zien hoe erg u in een kuil bent geraakt of hoe erg uw wielonderdelen zijn versleten.

Verder is er een verschil tussen wielbalancering en wieluitlijning. Om een ​​probleem met het uitbalanceren van de wielen te detecteren, zult u merken dat uw auto trilt vanwege de oneffenheden tussen de twee zijden.

Controleer de wielen zodra u een slechte kuil heeft geraakt of tegen een stoeprand bent gereden. Zodra je die kuil of stoeprand raakt, moet je de auto naar een reparatiecentrum brengen. De professionals kunnen u vertellen welke andere mogelijke schade hierdoor is veroorzaakt.

Het antwoord op de vraag hoe vaak u uw wielen uitgelijnd moet krijgen, hangt helemaal af van uw rijervaring. U hoeft de auto niet te forceren om in een rechte lijn te rijden. Als u een van deze waarschuwingssignalen opmerkt, moet u deze opnieuw uitlijnen om schade aan uw wielen en banden te voorkomen. Als u twijfelt, ga dan toch.

[ad_2]

Source by Mohammed Suliman

Translate »