laatste wijzigingen in de Nederlandse wet vanaf 1 juli – DutchReview

[ad_1]

Vergeet “Nieuw jaar, nieuwe ik”, Nederland komt met een geheel nieuw concept nieuwe maand, nieuwe wetten.

Vanaf aanstaande donderdag verandert er een aantal belangrijke wijzigingen in de wetgeving op het gebied van lonen, huisvesting en winkelen, meldt de NOS. In de echte Nederlandse geest hebben we gekeken welke u geld zullen besparen en welke u meer zullen kosten:

Regelgeving die u geld bespaart

Eerste dingen eerst, de minimumloon stijgt met maximaal € 16 per maand tot een totaal van € 1.701 voor vier volledige werkweken. Dit heeft gevolgen voor salarissen in bijvoorbeeld supermarkten en medewerkers in horeca.

EEN huur bevriezen geldt tot en met 30 juni 2022 voor sociale huurwoningen. Dit bespaart huurders zo’n € 6,- per maand. Voor woningen die via de vrije sector worden verhuurd, kan de huur stijgen, maar slechts met maximaal 2,4%.

Besparen op elektriciteit

Als je nog steeds twijfelt of je een smart moet krijgen energiemeter kan deze nieuwe regeling u helpen bij het maken van uw keuze.

Vanaf 1 juli betaalt iedereen met een oude energiemeter overdag en ’s nachts dezelfde tarieven, dus geen korting meer op nachttarieven.

Een slimme meter daarentegen schakelt automatisch tussen dag- en nachttarieven, dus als je geld wilt blijven besparen, kun je dit het beste doen.

Gratis coronavirustests voor vertrek

In juli en augustus 2021 kunnen reizigers zich voor hun reis geheel gratis laten testen op het coronavirus. De Nederlandse overheid heeft een nieuwe website opgezet waar de toets vanaf 30 juni te boeken is.

Ook wordt het officieel mogelijk om met het Europese reiscertificaat te reizen. Reizigers kunnen hiermee aantonen dat ze zijn ingeënt tegen het coronavirus, negatief zijn getest voor hun reis of het virus in het verleden hebben gehad.

Regelgeving die u geld gaat kosten

Als je datingleven het afgelopen jaar voornamelijk bestond uit wekelijkse speeddates met de bezorger (nee, je bent niet de enige die de gewoonte kreeg om tijdens de pandemie overmatig online te winkelen …), hebben we slecht nieuws voor u.

Bestellingen van buiten de EU wordt nu duurder. Voorheen waren pakketten onder de € 22 vrijgesteld van btw. Nu geldt echter een btw van 21%.

Als de webshop waar je bestelt dit niet bij de prijs heeft inbegrepen, betaal je uiteindelijk meer als je pakket in Nederland arriveert — yikes.

Geen alcoholkortingen meer

Als je je laatste bieren met korting wilt halen, is dit het moment. Nederland voert de nieuwe Alcoholwet in, die supermarkten en slijterijen verbiedt kortingen aan te bieden op alcohol van meer dan 25%.

Onthoud wel dat wat voor geks je ook doet om goedkope alcohol te krijgen, het waarschijnlijk niet beter zal zijn dan de groep vrienden uit een klein Nederlands dorp die een tractor hebben getrokken om voor € 6.000 aan bier in te slaan.

Statiegeld op kleine plastic flesjes

Waar op grote plastic flesjes al 25 cent statiegeld wordt geheven, voert Nederland nu 15 cent statiegeld in op kleine plastic flesjes. Dit zou de recycling van plastic moeten helpen vergroten.

Wat verandert er nog meer?

Het gaat niet alleen om het geld. Als je nog wat wettelijke vakantiedagen over hebt uit 2020, kun je die beter nu gebruiken, want die lopen bijna af.

Werkgevers moeten hun werknemers hierover tijdig informeren. Deze ‘resterende vakantievervaldatum’ geldt niet voor extra vakantiedagen boven het wettelijk minimum.

Geen ongevraagde telefoontjes meer

De laatste verandering zal zeker de dag opfleuren van degenen die een hekel hebben aan vervelende telemarketeers (sorry jongens, we weten dat jullie gewoon je werk doen).

Nederland schrapt vanaf donderdag het bel-me-niet-register. Inwoners van Nederland zullen moeten aangeven dat ze gebeld willen worden, in plaats van expliciet te zeggen dat ze niet gebeld willen worden.

Dit betekent dat bedrijven je niet meer zomaar kunnen raken met een aanbieding. Daarnaast moeten ze bijhouden hoe en waar ze aan de nummers zijn gekomen en zelf bellen vanaf een herkenbaar telefoonnummer.

Wat vindt u van deze nieuwe regelgeving? Laat het ons weten in de reacties hieronder!

Feature Afbeelding: Gratis foto’s/Pixabay

[ad_2]

Source link

Translate »