Krakau: garantie voor een goede stedentrip

[ad_1]

Wanneer je op stedentrip gaat, kun je natuurlijk kiezen uit veel verschillende steden. Natuurlijk staan ​​de meest populaire steden zoals Barcelona, ​​Rome en Parijs op de meeste lijsten. Daarnaast zijn er nog veel meer bijzondere plekken die zich uitstekend lenen voor een stedentrip. Hoe zit het bijvoorbeeld met Krakau? Er is veel te zien en te beleven in deze bijzondere Poolse stad. Bovendien ben je er met het vliegtuig in een oogwenk. Maar wat zijn de absolute hoogtepunten van Krakau die je echt niet mag missen tijdens je stedentrip? Het staat hieronder voor u opgesomd.

Hoofd markt

Hoofd marktIn Krakau is in ieder geval geen verveling. Op elke straathoek is wel iets te beleven. Als u de Rynek Glowny of de Grote Markt bezoekt, zult u zeker versteld staan. Dit plein is ruim 40.000 vierkante meter groot en uiteraard vind je hier tal van horecagelegenheden. Op één van de vele terrassen kan je heerlijk tafelen of gewoon een biertje of wijn drinken. Dat is echter niet alles wat het plein te bieden heeft. Ook zijn er veel bezienswaardigheden te vinden die je absoluut niet mag missen tijdens je citytrip in Krakau. Denk bijvoorbeeld aan het speciale monument van de grootste Poolse dichter die ooit heeft geleefd, Adam Mickiewicz. Daarnaast vind je op dit plein in Krakau onder meer de indrukwekkende Mariakerk en de Lakenhal.

Stadhuistoren en St. Mary’s Church

De Stadhuistoren is een van de meest bijzondere blikvangers op de Grote Markt van Krakau. Deze toren van meer dan zeventig meter hoog is gebouwd aan het begin van de veertiende eeuw en is daarmee meer dan 700 jaar oud. De toren is natuurlijk niet al die tijd hetzelfde gebleven. De Stadhuistoren is meerdere keren verbouwd en gerenoveerd en dat is goed te zien. Je kunt ook de toren beklimmen, waardoor je een prachtig uitzicht hebt over het centrum van Krakau. Een ander gebouw aan de Rynek Glowny dat een bezoek waard is, is de 13e-eeuwse Mariaker, die zonder twijfel een van de mooiste kerken in Krakau en de hele regio is. De Mariakerk is zowel van binnen als van buiten een heel bijzonder gebouw. Het altaar is de belangrijkste attractie van de kerk. Het is ontworpen door Veit Stoss en is het grootste altaar van heel Europa. Het bugelsignaal dat elk uur vanaf de toren klinkt, trekt meteen de aandacht van de vele toeristen op het plein en sommigen zorgen er zelfs bewust voor dat ze rond het uur op het plein te vinden zijn. Dit bugelsignaal werd overigens in het jaar 1421 gebruikt om de stad te waarschuwen voor een aanstaande aanval. De bugelspeler werd gedood bij die aanval en sindsdien is het bugelsignaal halverwege de laatste toon gestopt. De toren van de Mariakerk kan ook beklommen worden met een spectaculair uitzicht als beloning.

Wawel-kasteel

Wawel-kasteelWe blijven een tijdje op de Grote Markt want de Lakenhallen zijn ook voor iedere toerist in Krakau een heel bijzondere ervaring. Kortom, dit is een enorm overdekt marktplein midden in de Grote Markt van Krakau waar je veel verschillende producten kunt kopen. Voor echte authentieke en handgemaakte lokale souvenirs bent u bij ons aan het juiste adres. Het zijn bijna allemaal Poolse handwerkproducten, waar de liefhebber urenlang kan ronddwalen op zoek naar de beste producten. Overigens is het gebouw zelf ook een kijkje waard. Het Koninklijk Kasteel Wawel Kasteel is een van de mooiste bezienswaardigheden van Krakau. Dit bijzondere kasteel ligt pal naast een van de grootste kathedralen van Krakau en je kunt daar een speciale rondleiding krijgen. Daarnaast loop je door verschillende prachtige zalen en bezoek je de meest unieke locaties van dit Koninklijk Paleis in Krakau. Denk bijvoorbeeld aan de Ridderzaal en de Wapenkamer. Bezoek tijdens je stedentrip Krakau ook de bijbehorende kathedraal uit de 14e eeuw. Hier liggen talloze belangrijke personen uit de Poolse geschiedenis begraven.

Musea in Krakau

Voor liefhebbers van musea is er ook meer dan genoeg te doen in Krakau. Er zijn verschillende kunsthallen waar tijdelijke tentoonstellingen worden gehouden. Er is ook een kunsthistorisch museum en een Joods museum. Hier vind je veel informatie over de geschiedenis van de joden in Krakau, waarbij de gebeurtenissen in de Tweede Wereldoorlog natuurlijk centraal staan. Je kunt ook een bezoek brengen aan de Schindlerfabriek, bekend van de beroemde film Schindler’s list, waarin de hoofdpersoon veel Joden redde. Tegenwoordig is de fabriek ingericht als museum. Het meest bijzondere museum van Krakau is echter het Nationaal Museum dat werd opgericht in 1879. Dit maakt het tevens het oudste museum van Krakau. Hier kunt u een zeer bijzondere en uitgebreide collectie kunst van Poolse bodem bekijken. Verder zijn er tal van militaire attributen te zien en worden er regelmatig tijdelijke tentoonstellingen georganiseerd. Als je tijdens je stedentrip in Krakau een museum wilt bezoeken, dan mag dit museum zeker bovenaan je lijstje staan.

Auschwitz

AuschwitzHet is misschien niet de stad Krakau zelf, maar een bezoek aan Auschwitz mag zeker niet ontbreken als je hier een stedentrip boekt. Dit is niet per se een heel leuk uitje, maar wel erg indrukwekkend. Het doet jong en oud beseffen wat voor vreselijke dingen er tijdens de Tweede Wereldoorlog in dit concentratiekamp zijn gebeurd. Grote delen van het kamp zijn nog intact, waaronder de kazerne, gaskamers en het treinspoor ernaartoe. Je wordt rondgeleid door het kamp waar je indrukwekkende verhalen hoort die ervoor zorgen dat je nooit meer vergeet wat hier is gebeurd. Eigenlijk een verplichte excursie voor elke Europeaan. Vanuit Krakau rijdt u in ruim een ​​uur naar Auschwitz. U kunt ook deelnemen aan een bustocht.

Joodse wijk

Als gevolg van de Holocaust wonen er tegenwoordig nog steeds veel minder Joden in Krakau. Vroeger was dat aantal veel groter en dat is bijvoorbeeld nog te zien in de joodse wijk Kazimierz. Dit is een zeer levendig gebied waar je tijdens je verblijf zeker doorheen moet lopen. Voor de 16e eeuw was het zelfs een onafhankelijke stad. U vindt in de wijk een prachtige synagoge, de oudste en de grootste van heel Polen. Je kunt ook het Joranow paleis bezoeken of eten in een van de vele restaurants die hier te vinden zijn.

Wielicka zoutmijn

Wielicka zoutmijnEr is veel te zien in en rond de stad. UNESCO weet dit ook en daarom zijn verschillende bezienswaardigheden formeel aangewezen als werelderfgoed. Zo is de Wielickza-zoutmijn zeker een bezoek waard. Het is een van de grootste zoutmijnen ter wereld en ligt diep onder de grond verborgen. Zo is er een hele kathedraal uit het zout gesneden en kun je hier in een halve dag alles zien. Houd er rekening mee dat je moet kunnen lopen om deze zoutmijn te bezoeken. Maar u zult zeker geen spijt krijgen van deze excursie![ad_2]

Source link

Translate »