Koning Willem-Alexander overtreedt coronaregels tijdens voetbalrazernij – DutchReview

[ad_1]

Koning Willem-Alexander ligt onder vuur van Nederlandse ministers omdat hij zich niet aan de coronavirusregels hield nadat hij op film werd betrapt op het schudden van de hand van een voetbalfan in Den Haag.

Gisteren bracht de koning een bezoek aan de Haagse Marktweg, de meest feestelijke Oranjestraat van Nederland. Tijdens zijn bezoek werd hij betrapt terwijl hij een omstander de hand schudde in een video die sindsdien viraal is gegaan. Nu.nl meldt dat hij ook bij mensen is gezien en niet de 1,5 meter afstand hield.

De koning is bekritiseerd door minister van Justitie, Ferdinand Grapperhaus, en minister van Medische Zorg, Tamara van Ark, die vinden dat de regels er “voor ons allemaal” zijn en dat er geen uitzondering is op de regels voor leden van de koninklijke familie .

Dit kwam een ​​beetje ironisch over, want in augustus vorig jaar werd Grapperhaus bekritiseerd vanwege het gebrek aan sociale afstand op zijn eigen bruiloft die plaatsvond tijdens de coronaviruspandemie. Hij betaalde een boete van € 390.

Sympathieke reacties van anderen

Niettemin hebben andere leden van het kabinet meer sympathie voor de blunder van de koning. Demissionair minister van Onderwijs, Ingrid van Engelshoven, vindt het mooi dat mensen zo enthousiast worden over het Nederlands Elftal. Over de fout van de koning zegt ze: “hij is ook een mens.”

Met zijn bezoek wilde de koning zijn solidariteit betuigen met de miljoenen Oranje liefhebbers in Nederland. Ook keek hij enige tijd naar de wedstrijd op een scherm dat een supporter in zijn achtertuin had opgesteld.

Alleen omdat je koning bent, wil nog niet zeggen dat je speciale regels krijgt

Het is niet de eerste keer dat de koning de coronaregels overtreedt. Tijdens een vakantie in Griekenland afgelopen augustus, zorgden hij en koningin Máxima voor controverse door een foto te maken met een restauranteigenaar – ze droegen geen maskers en hielden geen afstand.

LEES MEER | Nederland zegt vaarwel tegen gezichtsmaskers — en hallo tegen werken op kantoor

Ondertussen werd het stel opnieuw in elkaar geslagen omdat het tijdens de lockdown in oktober op vakantie ging naar Griekenland.

Wat vind je ervan dat de koning de regels overtreedt? Laat het ons weten in de reacties hieronder!

Functieafbeelding: www.GlynLowe.com/Wikimedia Commons /CC2.0

[ad_2]

Source link

Translate »