jouw gids voor het volgen van ‘Oranje’ – DutchReview

[ad_1]

De afgelopen maand heb je waarschijnlijk gemerkt dat supermarkten als Albert Heijn langzaam oranje kleuren. Oranje kers op taarten, oranje verpakkingen en oranje capes op je Heineken six-pack. Waarom? Nou ja, het EK natuurlijk!

Oranjekoorts is de komende maand een belangrijk kenmerk van het leven in Nederland. Dus verzamel alle oranje freebies die je kunt en pak je biertje, want we volgen het Nederlands Elftal en de sinaasappelgekte!

LEES MEER | Waarom houdt Nederland van sinaasappel? De volledige uitleg

Europese Kampioenschappen: de basis

Zoals de meeste evenementen waar we naar hebben uitgekeken, werd het EK een volledig jaar uitgesteld vanwege het coronavirus. Nu de vaccins in het grootste deel van Europa worden uitgerold, kunnen voetbalfans zich eindelijk verheugen! 🏆

Hoewel het soms verwarrend Euro 2020 wordt genoemd, kun je rekenen op het kijken naar de eerste wedstrijd van het EK tussen Turkije en Italië vanavond. Alles begint om 21.00 uur in Rome.

De komende maand worden er in totaal 51 wedstrijden gespeeld. Hiervan zullen 36 in de groepsfase en 15 in de knock-outfase zijn, in de aanloop naar de finale op 11 juli.

Nederlandse spelers staan ​​te popelen om het veld op te gaan.

Tip: Het kampioenschap wordt gespeeld in 11 verschillende steden in Europa. Dus, als je het reizen mist, blijf dan op de hoogte. Fans zullen zich opstellen in de stadions van Rome, Amsterdam, Boedapest, Bakoe, Kopenhagen, Boekarest, Sint-Petersburg, München, Glasgow, Sevilla en Londen.

De Union of European Football Associations (UEFA) wilde dat gastlanden de toegang van fans tot de stadions zouden garanderen. Hierdoor moesten Bilbao en Dublin zich terugtrekken als gaststeden.

Als vervolg op Oranje

Keu VIVAAAA HOLLANDIA! Het Nederlands Elftal (bijgenaamd Oranje) spelen aanstaande zondag hun eerste wedstrijd in de Johan Cruiijff Arena in Amsterdam.

Als je tegen Oekraïne speelt, kun je de eerste Nederlandse wedstrijd volgen samen met 16.000 fans in de arena (die op ongeveer 33% van de stadioncapaciteit werken). Het zal natuurlijk ook om 21.00 uur op ieders scherm te zien zijn. Vooralsnog en vanwege het coronavirus zijn grote schermen buiten op terrassen en pleinen nog een no-go.

Oranje speelt ook nog twee andere wedstrijden in de groepsfase, die beide thuis plaatsvinden in de Johan Cruijff Arena. Op donderdag 17 juni kun je ze om 21.00 uur tegen Oostenrijk zien spelen en op maandag 21 juni om 18.00 uur tegen Noord-Macedonië.

De Johan Cruijff Arena heeft, net als alle andere gaststadions, de nodige gezondheidsmaatregelen genomen om het voor iedereen een veilige ervaring te maken.

Stadion klaar maken voor het EK!

De NOS is de officiële Nederlandse omroeppartner van het EK 2020, dus je kunt elke wedstrijd volgen via televisie, radio of online verslaggeving. Je kunt dagelijkse wedstrijden bekijken op NPO 1 of via livestream op haar website of app, meldt de NOS.

Of je nu volgt Oranje vanaf de tribune of vanaf je scherm thuis, het belangrijkste is om de “oranjekoorts!” te omarmen. Hef een biertje op de eigenaardigheden van de luide Dutchie-fans!

Nederlandse fan met een vleugje “oranjekoorts”.

Oranjekoorts loopt weer hoog op (maar de verwachtingen zijn, meh)

Het is alweer een tijdje geleden dat Nederland in een toernooi speelde. Na een matige prestatie misten Nederlanders het EK van 2016 en het WK van 2018. Iedereen keek uit naar het EK in 2020, maar werd vanwege het coronavirus stilgelegd en uitgesteld tot de zomer van 2021.

Nu de lockdown in Nederland min of meer ten einde is, kijkt iedereen uit naar een zorgeloze zomer. Dit is afgetrapt door de goede ouwe oranjegevoel (oranje gevoel) een comeback maken – en we gaan allemaal over het vangen van die oranje koorts!

Niet de beste ‘Oranje’ ooit

Puur voetbal kijkend, rekent niemand erop dat Nederland dit jaar de beker binnenhaalt. sterspeler en Oranje aanvoerder Virgil van Dijk – algemeen beschouwd als de beste verdediger ter wereld – mist dit toernooi vanwege een blessure. Spelers De Ligt en De Vrij zijn geen flauwekul en ook Wijnaldum, Frenkie de Jong en Memphis Depay zijn topspelers. Maar dat is het min of meer. De overige Nederlandse spelers zitten helaas niet in dezelfde competitie als de toppers van Frankrijk of België.

Maar de belangrijkste reden voor het gebrek aan stellaire verwachtingen is de ietwat onhandige oefencampagne van Oranje. Er is veel kritiek op de keuzes van bondscoach Frank de Boer voor de Nederlandse selectie. Blijkbaar is zijn keuze om snel een nieuw 5-3-2 systeem te integreren in plaats van het typisch Nederlandse 4-3-3 systeem niet populair.

Ook zijn er een aantal kleine incidenten geweest die wijzen op een gebrek aan autoriteit bij De Boer. Zo zit eerste doelman Cillessen niet in de ploeg vanwege een positieve covid-test een week of twee geleden. Er ontstond een openlijk gekibbel in de media toen De Boer aankondigde dat Cillessen toch niet in het team zat.

Maar zoals het Nederlandse gezegde: de bal is rond – alles kan gebeuren! We hopen dat je geniet van de “oranje koorts”!

Voor wie juich jij op het EK? Wat is je gekste ervaring met ‘oranjekoorts’? Vertel het ons in de reacties hieronder!

Feature Image: Corepics/stortingsfoto’s

[ad_2]

Source link

Translate »