hostinger-vs-siteground

Hostinger vs SiteGround in 2021: een (mogelijk) verrassende winnaar?

Claire Broadley 02 februari 2021

Zelfs als de prijzen van SiteGround lijken op die van Hostinger, zijn er belangrijke verschillen die u kunnen laten struikelen. Kies het verkeerde plan en het kan zijn dat uw site geen bronnen meer heeft, waardoor u meer moet uitgeven.

Ik heb enige tijd beide hosts gebruikt en hun functies en prestaties onderzocht, en ik zal je nu vertellen: Hostinger is de beste van de twee. De abonnementen zijn betaalbaar en bieden een goede combinatie van functies en ondersteuning.

Klik hier om de nieuwste deals van Hostinger te zien , of lees verder om erachter te komen wat het de betere keuze maakt.

Plannen en prijzen

SiteGround heeft meer opties, maar Hostinger is goedkoper

SiteGround en Hostinger bieden beide drie goedkope gedeelde hostingplannen, allemaal ontworpen om zowel persoonlijke als zakelijke gebruikers aan te trekken. De plannen van Hostinger worden Single, Premium en Business genoemd, terwijl SiteGround’s StartUp, GrowBig en GoGeek worden genoemd.

Bij alle abonnementen biedt Hostinger meer waarde. Het duurste plan, Business, is slechts iets duurder dan het gemiddelde plan van SiteGround, maar het heeft betere functies. Het geeft je bijvoorbeeld onbeperkte schijfruimte waar SiteGround je beperkt tot 30 GB, zelfs bij het duurste abonnement. U kunt hierover meer informatie vinden in het gedeelte Functies hieronder.

Met Hostinger kun je maandelijks betalen, of in stappen van één, twee of vier jaar (nee, geen driejarige plannen, vreemd genoeg). De contracten van SiteGround zijn maandelijks of een, twee of drie jaar. Zoals bij de meeste hosts, bespaar je meer door je aan te melden voor de maximale termijn.

Zodra uw initiële looptijd afloopt, betaalt u het standaardtarief, dat het dubbele is van het introductietarief op Hostinger en bijna het drievoudige voor SiteGround. Vergelijk de volledige prijs zorgvuldig – Het GoGeek-abonnement van SiteGround is bijna vier keer hoger dan de standaardtarieven van Hostinger voor het duurste abonnement.

Naast shared hosting bieden beide hosts fatsoenlijke beheerde WordPress-hosting en cloudhosting. Wat hen echt onderscheidt, zijn hun extra hostingopties: Hostinger is gericht op Minecraft-hosting, terwijl SiteGround zich richt op WooCommerce. Daarnaast biedt Hostinger Windows VPS-hosting, maar Linux is het enige besturingssysteem dat beschikbaar is voor SiteGround.

Beide hosts bieden e-mailhosting en domeinnaamregistratie aan als zelfstandige services, of ingebouwd in hostingpakketten.

Kenmerken

Functies van SiteGround Versla de basisplanopties van Hostinger

Hostinger en SiteGround matchen elkaar op het gebied van functies voor elke prijsklasse. Er is weinig om ze te scheiden aan het goedkopere einde van hun servicecatalogus, maar er zijn een paar significante verschillen naarmate de prijs stijgt.

Hostinger biedt bijvoorbeeld wekelijkse back-ups op zijn Premium-abonnement, terwijl SiteGround dagelijkse back-ups over de hele linie biedt.

Deze tabel toont de prijsplannen van het midden- en hoogste niveau voor elke host, in volgorde van prijs.

Hostinger –
Premium
SiteGround – GrowBigHostinger –
Business
SiteGround – GoGeek
PrijsMatigMatigMatigHoog
WebsitesOnbeperktOnbeperktOnbeperktOnbeperkt
SchijfruimteOnbeperkt20 GBOnbeperkt30 GB
BandbreedteOnbeperktOnbeperktOnbeperktOnbeperkt
Gratis SSLJa (contract van 12 maanden of langer)JaJa (contract van 12 maanden of langer)Ja
Cloudflare CDNJaJaJaJa
Automatische back-upsWekelijksDagelijksDagelijksDagelijks
ControlepaneelOp maatOp maatOp maatOp maat
Staging Server (om op uw site te werken zonder de live versie te verstoren)NeeJaNeeJa
Voeg sitebijdragers toeNeeJaNeeJa

Er zijn een paar dingen waar ik uw aandacht op zou willen vestigen in deze tabel.

  • Het duurste gedeelde plan van Hostinger is vanwege de onbeperkte schijfruimte een betere waarde dan het plan van SiteGround op het middenniveau en het hoogste plan van Hostinger is nog steeds goedkoper.
  • SiteGround heeft staging-servers en samenwerkingstools. Dit zijn gespecialiseerde tools die niet iedereen nodig heeft, dus het heeft geen zin om er een premie voor te betalen als je alleen de basis nodig hebt.
  • Het GoGeek-plan van SiteGround is aanzienlijk duurder dan de andere in de tabel. Bureaus en hosting-wederverkopers zullen dat tarief graag betalen, maar voor alle anderen is het waarschijnlijk meer dan u nodig heeft.
SiteGround heeft Site Tools ontwikkeld om cPanel te vervangen

Als de speciale functies van SiteGround klinken als wat u zoekt, kunt u meer informatie vinden in onze diepgaande SiteGround-beoordeling .

Prestatie

Het is een goede match, maar Hostinger komt als eerste binnen

Beide hosts bieden 99,9% uptime op gedeelde hostingplannen. Maar ze hebben heel verschillende uptime-garanties.

Stel dat uw site morgen bijna vier uur offline is. Gemeten over de maand zou dat ongeveer 99,5% uptime zijn, dus Hostinger zou u 5% restitutie geven op uw hostingkosten voor de storing.

Maar bij SiteGround wordt de uptime over het jaar gemeten . Dus als uw site deze maand vier uur niet is, maar geen andere, dan bent u geen compensatie verschuldigd. Als het voor het jaar onder de 99,9% daalde, zouden ze je een gratis maand geven.

De betrokken terugbetalingen zijn mogelijk erg klein, dus dit is niet iets om aan te hangen. U kunt zich beter meer zorgen maken over hoe lang of hoe vaak uw site niet beschikbaar is en hoe dat van invloed kan zijn op uw websitebezoekers.

Ik heb de cloud-VPS en gedeelde hostingplannen van SiteGround gebruikt en heb ontdekt dat de beweringen over snel laden en goede uptime grotendeels kloppen. Met het cloudhostingplan kunt u uw resources automatisch schalen als uw site de limieten van het abonnement bereikt, wat betekent dat er geen downtime-problemen zijn tijdens grote vraag.

Als u op zoek bent naar goede prestaties op de meer betaalbare pakketten, houd er dan rekening mee dat het goedkoopste gedeelde hostingplan van SiteGround het enige is dat geen caching heeft – een systeem dat kopieën van de pagina’s van uw site opslaat om de laadsnelheid van de database te verlagen. Het is dus de moeite waard om iets meer te betalen voor die geruststelling als uw site groeit.

Qua betrouwbaarheid vind ik het erg leuk dat Hostinger zijn server-uptime op zijn website publiceert. Het verdeelt alles op datum en toont u zelfs de meest recente periode van downtime.

De statusupdates van Hostinger in realtime

Veiligheid

De beveiligingsfuncties van SiteGround laten Hostinger in het stof achter

SiteGround heeft vijf datacenters op drie continenten, allemaal met inbraakdetectiesystemen ter bescherming tegen bots en gerichte hackpogingen. Het schrijft constant zijn eigen firewallregels en patches om te beschermen tegen hackers.

SiteGround draait de nieuwste versie van PHP met alle beveiligingspatches toegepast, en het zegt dat het al zijn servertoepassingen up-to-date houdt om ervoor te zorgen dat er geen oudere, onveilige applicaties actief zijn. Het heeft add-on-modules geïnstalleerd, waaronder ModSecurity, op zijn webservers om de beveiliging te versterken.

Als u WordPress gebruikt, zal SiteGround het automatisch voor u bijwerken. Updates worden toegepast op zowel de kerncode als uw plug-ins. Veel hosts bieden deze service nog steeds niet aan, dus dit is een grote beveiligingsimpuls en bespaart ook tijd als je je eigen WordPress-website beheert.

SiteGround is ook een van de weinige hosts die dagelijkse back-ups biedt voor alle plannen zonder extra kosten. 

Hostinger maakt gebruik van zeven datacenters op drie continenten. De servers hebben aangepaste firewallregels om te beschermen tegen DDoS-aanvallen (Distributed Denial of Service), en de host maakt meerdere back-ups om gegevensverlies te voorkomen. Het biedt geen informatie over de fysieke beveiligings- of noodherstelapparatuur in een individueel datacenter, maar zegt dat de ingenieurs “bijna-onmiddellijke” incidentreacties bieden en servers in realtime bewaken.

Back-ups worden minstens wekelijks gemaakt, met dagelijkse back-ups voor sommige plannen. Als uw plan geen dagelijkse back-ups omvat, kunt u een kleine vergoeding betalen om te upgraden, wat het overwegen waard is.

Helaas heeft Hostinger een recente inbreuk op de beveiliging gehad, dus dat kan het vertrouwen van de klant enigszins schaden. Het zou kunnen profiteren van het delen van meer informatie over de verbeterde beveiliging sinds het incident om klanten gerust te stellen.

Ondersteuning

Eenvoudige, effectieve e-mailondersteuning bij Hostinger Beats SiteGround’s verborgen contactformulier

SiteGround stelt kwaliteitsondersteuning centraal in zijn bedrijf en biedt ondersteuning via telefoon, ticket en live chat aan ingelogde klanten , evenals een chatbot-systeem voor directe antwoorden. Dat ingelogde gedeelte is de sleutel – als u nog geen klant bent en alleen vragen heeft, kunt u helemaal geen antwoorden vinden via SiteGround.

Live chat-ondersteuning is beschikbaar bij Hostinger, maar alleen voor betalende klanten. Als u vragen heeft voordat u zich aanmeldt, kunt u het e-mailformulier gebruiken.

Hostinger’s contactformulier

Ik vroeg Hostinger en SiteGround welke van hun gedeelde hostingplannen SSL bevat. Ik nam op maandag rond 15.00 uur GMT contact met hen op. Dat is 7 uur ’s ochtends aan de Amerikaanse westkust (PST). Reactietijden waren in dezelfde marge.

Hostinger reageerde binnen 14 minuten. Na gebruik te hebben gemaakt van het contactformulier op haar website, stuurde “Anindya” me een vriendelijk antwoord met een screenshot per e-mail. De e-mail is een ondersteuningsticket, dus u kunt erop reageren en het gesprek voortzetten als dat nodig is.

Antwoord van Hostinger per e-mail

SiteGround antwoordde binnen drie minuten. Ik moest echter een paar stappen voltooien voordat ik daadwerkelijk op het punt kon komen om een ​​vraag in te dienen: ik moest inloggen, een onderwerp selecteren en vervolgens bevestigen dat ik iemand wilde spreken en vervolgens bevestigen dat ik wilde chat gebruiken. Dit duurde nog eens 4-5 minuten bovenop de wachttijd.

De ondersteuning van SiteGround begint met dit selectiescherm

Na het beantwoorden van mijn vraag verliet de telefoniste de chat voor bijna vier minuten voordat hij vroeg of ik nog iets anders nodig had.

Voor duidelijkheid en transparantie is Hostinger een waardige winnaar

Hostinger is mijn aanbeveling voor een betaalbare host met geweldige functies voor alle drie de gedeelde hostingplannen.

Hoewel SiteGround en Hostinger veel gemeen hebben, heeft SiteGround veel functies die zijn gericht op ontwikkelaars. Veel klanten hebben ze simpelweg niet nodig.

Ik vond ook de ondersteuning van Hostinger toegankelijker en transparant over de serverstatus, wat me vertrouwen gaf in de beloften van de uptime.

Als u op zoek bent naar een host met de functies en capaciteit om een ​​groeiende website te ondersteunen, biedt Hostinger echte waarde, en de kwaliteit van de technische ondersteuning is moeilijk te evenaren.

HostingerSiteGround
Prijzen en plannenMatigMatig tot hoog
KenmerkenEenvoudig, maar voldoende voor bedrijven die geen geavanceerde tools voor samenwerking en ontwikkelaars nodig hebbenMeer functies voor bureaus, freelancers en ontwikkelaars om taken te delen en klanten te factureren
PrestatieSnelle reactie en duidelijke serverstatusinformatieGoede snelheden, maar zal zijn uptime-geschiedenis niet prijsgeven
VeiligheidDagelijkse back-ups beschikbaar, maar voor sommige abonnementen betaald; aangepaste firewallregels, meerdere back-ups en geharde servers ter bescherming tegen hacksAangepaste firewallregels, dagelijkse back-ups, webserver gehard met add-on-modules, plus automatische WordPress-code-updates
Ondersteuning24/7 ondersteuning via live chat en e-mail; kennis basis; Blog berichten24/7 ondersteuning via livechat, telefonische e-mail alleen voor huidige klanten; hoogwaardige kennisbank die voor iedereen beschikbaar is

FAQ

Is Hostinger beter dan SiteGround?Volgens onze prestatietests biedt Hostinger iets betere prestaties dan SiteGround. Hostinger biedt ook een geweldige set functies voor een lage prijs, wat betekent dat u een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding krijgt.

SiteGround is echter ook een zeer goede host en biedt uitstekende samenwerkingsfuncties en luchtdichte beveiliging. Dit maakt het een goede keuze voor ontwikkelaars en kleine bedrijven.

Als u niet zeker weet welke host de juiste voor u is, bekijk dan nu onze lijst met de beste hostingservices .Biedt SiteGround WordPress-hosting aan?Ja, SiteGround biedt beheerde WordPress-hostingplannen en zelfs beheerde WooCommerce-abonnementen voor online winkels.

De beheerde WordPress-hosting van SiteGround bevat veel handige functies, zoals een gratis CDN en een gratis plug-in voor caching. U krijgt ook toegang tot gespecialiseerde WordPress-ondersteuning. Dit zijn enkele van de redenen waarom het op onze lijst met de best beheerde WordPress-hostingproviders staat .

Biedt Hostinger een gratis domein aan?Ja, bij alle pakketten van Hostinger is een gratis domeinnaam inbegrepen wanneer u zich voor een jaar of langer aanmeldt. Als u ervoor kiest om maandelijks te betalen, krijgt u het gratis domein niet.

Aanmelden voor een langetermijnplan heeft andere voordelen, zoals gratis installatie en een veel lagere maandelijkse prijs.Is SiteGround eigendom van EIG?SiteGround is geen eigendom van EIG. Het werd opgericht in Sofia, Bulgarije, en is nog steeds een particulier bedrijf.

Claire Broadley

Claire Broadley beoordeelt en vergelijkt al meer dan 10 jaar webhostingbedrijven. Ze is een techliefhebber en een getrainde technisch auteur, en schrijft over alles, van elektrische voertuigen tot de geschiedenis van internet. Claire woont in het VK met haar man, twee kinderen en twee pugs.

Translate »