Honderden staan ​​in de rij voor Nederlandse huisartsen om overgebleven vaccins te ontvangen – DutchReview

[ad_1]

Sinds de lancering van de Prullenbakvaccin.nl, een website die mensen waarschuwt voor overgebleven vaccins in hun gebied, staan ​​vaccin-hoopvolle mensen buiten veel huisartsen in de rij. Dit is vandaag het geval in Gouda waar ongeveer honderd mensen in de rij staan ​​buiten de praktijk van Ruting Ybema in de hoop een coronavirusvaccin te krijgen.

Nederlanders lijken het vaccin te willen krijgen, sommigen rijden meer dan een uur om met overgebleven doses naar een praktijk te gaan. EditieNL sprak met twee gewillige guineapigs die reisden om het AstraZeneca-vaccin te krijgen. ‘Ik denk dat we over ongeveer tien weken een tweede injectie krijgen. Dat kan bij deze arts, maar ook elders. We komen allebei uit Delft, dus daar gaan we waarschijnlijk heen. ”

Meer vraag dan vaccins

Eerder deze week is de website Prullenbakvaccin.nl gelanceerd. Het is opgezet door Nederlandse artsen die gefrustreerd waren omdat ze coronavirusvaccins moesten weggooien vanwege een gebrek aan afspraak.

Sinds de lancering van de site heeft deze meer dan een miljoen keer per dag bezocht. Op piekmomenten ontvangt het 70.000 hits per uur, meldt RTL Nieuws. Volgens de medeoprichter van de website, huisarts Marco Blanke, zijn de wachtrijen bij Gouda een positief teken. “Het illustreert hoeveel mensen een vaccin willen”, voegt hij eraan toe. “Het lastige is dat er meer vraag is dan restvaccins.”

Aan het begin van de week vermeldde de site alle praktijken met overtollige vaccins, maar Blanke zei dat Prullenbakvaccin.nl een deel van deze gegevens moest verwijderen vanwege de grote vraag. Hij heeft echter gezegd dat hij zich geen zorgen maakt over de enorme opname van de website. “Hoe meer praktijken er worden toegevoegd, hoe meer vaccins beschikbaar zijn en hoe groter de verspreiding.”

Wat vindt u van in de rij staan ​​voor overgebleven vaccins? Denk je dat dit een goede manier is om verspilling tegen te gaan? Laat het ons weten in de comments!

Feature afbeelding: freestock / Pexels[ad_2]

Source link

Translate »