Hoe weet ik dat het een lichtmetalen velg is dat in mijn auto zit?

[ad_1]

Ben je ooit opgelicht door een wielverkoper en heb je nepwielen gekocht met de gedachte dat het lichtmetalen velgen waren? Je bent niet alleen. Dit is een praktijk die heel gebruikelijk is geworden naarmate de technologie evolueert. Het grappige is dat ze zo veel op elkaar lijken dat je niet kunt zien welke welke is. U hoeft zich echter geen zorgen meer te maken. Hier zijn de methoden die u kunt gebruiken om te bewijzen dat degenen die u koopt in feite een legering zijn.

Metal Wheels zijn met de tijd uitgegroeid tot de beste wielen op de markt. Vanwege hun uitstekende eigenschappen zijn ze door veel automobilisten de meest geprefereerde wielen. U hebt ze waarschijnlijk op uw auto en kunt ze niet vervangen door een ander type velgen. Enkele van de kwaliteiten van deze wielen waardoor ze opvallen in de wielproductie-industrie zijn onder meer;

· Licht van gewicht waardoor ze efficiënter zijn

· Sterkte waardoor ze bestand zijn tegen grote druk en blootstelling

· Goede warmteafvoer

· Verscheidenheid aan ontwerpen en

· Geweldige uitstraling

Dit zijn de belangrijkste kenmerken van een goed wiel en lichtmetalen velgen hebben ze.

Er zijn veel wielwinkels ontstaan ​​die beweren lichtmetalen velgen te verkopen, maar naarmate de technologie is verbeterd, groeit ook de kennis van fabrikanten die nepvelgen maken. Er is dus een groot probleem ontstaan ​​wanneer automobilisten wielen van het merk aluminium hebben gekocht, maar ze slijten sneller dan verondersteld. Misschien ben je een slachtoffer geweest.

De grote vraag die elke automobilist stelt is; hoe weet ik of de wielen van mijn auto eigenlijk metaallegering zijn?

Er zijn een aantal bewezen manieren om te bepalen of de wielen van uw auto van een legering of staal zijn.

Zuurtest

Metaallegering wielen zijn gemaakt van een legering van aluminium en een ander metaal. Aluminium is in tegenstelling tot magnesium niet corrosief. Je moet voor deze test een zure oplossing kopen en een verborgen plek achter op het wiel kiezen. U hoeft zich geen zorgen te maken bij het uitvoeren van deze test, want als het een legering is, zal er geen corrosie plaatsvinden. Als er echter corrosie optreedt, is de verborgen plek onzichtbaar. Neem een ​​beetje van het zuur en breng dit op de gekozen plek aan. Als het een lichtmetalen velg is, zal het niet corroderen, maar als dat niet het geval is, zal er corrosie optreden. Dit zal bewijzen dat het inderdaad geen wiel van een metaallegering is.

De magneetcontrole

Een andere methode is de magneetcontrole. Aluminium is niet magnetisch. Staal daarentegen is erg magnetisch. Pak een magneet en breng deze dicht bij het vermeende lichtmetalen wiel. Als de magneet blijft plakken, is het wiel van staal en niet van een legering. Het omgekeerde zal ook waar zijn. Dit is echter geen volledig bewijs dat het wiel dat u heeft, aluminium velgen zijn. Dit komt omdat magnesium ook niet magnetisch is. Dit is de reden waarom de zuurtest moet worden gedaan.

De visuele controle

Hier gebruik je je ogen en de kennis die je hebt om de wielen te controleren. Als de velg volledig zwart is geverfd en het er niet uitziet als een aftermarket-wiel, is het zeker geen lichtmetaal. Een andere manier om visueel te controleren, is controleren of het wiel een wieldop heeft. Als het er is, is dit ook geen legering. De meeste lichtmetalen velgen hebben geen wieldoppen.

Er zijn misschien andere manieren om een ​​lichtmetalen velg te onderscheiden van een stalen velg, maar dit zijn de meest opvallende. Twijfelt u echter na controle over de wielen, dan is het altijd raadzaam om langs uw autofabrikant te gaan of uw monteur te raadplegen. Monteurs weten veel. Ze hebben lang met nep- en echte wielen gewerkt en ze kunnen het verschil zien aan de hand van een visuele controle.

Het bovenstaande vermeld; Zuurtest, de magneetcontrole en visuele controle zijn de methoden die u kunt toepassen om te bepalen of de wielen u lichtmetalen heeft. De zuurtest is het beste bewijs en de meest geschikte van de drie.

Zorg ervoor dat u de volgende keer de juiste lichtmetalen velgen aanschaft en geniet van uw ritten!

[ad_2]

Source by J Mary

Translate »