hoe u kunt lezen, geld besparen en recyclen – DutchReview

[ad_1]

Neem een ​​boek, laat een boek achter! Terwijl de “kleine gratis bibliotheek” -traditie zijn oorsprong vond in de VS, de zogenaamde minibiebs ook in Nederland populair geworden. Hier zijn de ins en outs van de schattige duurzame praktijk.

Misschien heb je deze kleine huisachtige doosjes voor boeken gezien op het gazon van je buren, bij je plaatselijke bakker of in het stadspark? Boekruil is een populaire praktijk in Nederland en volgt een heel eenvoudig concept.

LEES MEER | 8 boeken over Nederland die je moet lezen

Neem een ​​boek, laat een boek achter

EEN minibieb (kort voor minibibliotheek) is precies hoe het klinkt: een mini-bibliotheek. Maar zelfs als je geen bibliofiel bent die enthousiast wordt van de minste vermelding van boeken (eerlijk genoeg!), Zijn we er zeker van dat het concept ‘neem een ​​boek, laat een boek achter’ voor iedereen iets te bieden heeft.

Boekruil volgt het principe van gratis lenen en ruilen (gratis lenen en ruilen). Dit betekent meestal dat u elk boek uit de minibieb dat je wilt en ruil het uit met een ander boek (we weten dat je er ergens een hebt dat stof verzamelt 😉).

Als je er niet gek op bent om afstand te moeten doen van een van je boeken, kun je ook een boek lenen van de minibieb en stuur het gewoon gratis terug als u klaar bent met lezen. Leuk!

Zei je gratis boeken? Ja graag!

In tegenstelling tot Nederlandse stadsbibliotheken waar u voor een bibliotheekpas (lenerspas), deze kleine buurtbibliotheken zijn volledig gratis. Het idee is dat iedereen toegang moet hebben tot boeken, zonder financiële drempels.

Houd er wel rekening mee dat de selectie bij a minibieb is erg beperkt. Als een van je buren gek is op de effecten van gradenoriëntatie op dijken in Nederland, moet je misschien hopen op wat heldere pagina’s van voorbijgangers met interessantere leesgewoonten 😆. Een andere toegevoegde bonus is dat het ruilen van boeken een relatief duurzame praktijk is, in plaats van voortdurend een consumptieve cyclus te voeden. Geld sparen en de planeet? Heck ja!

Nu we het toch over gezondheid hebben, minibiebs zijn ook een fantastische manier om een ​​gemeenschapsgevoel te creëren. U kunt inzicht krijgen in wat uw buren graag lezen en zelfs uw eigen horizon verbreden.

Een buurtbibliotheek bij een plaatselijke bakkerij in Leiden. Bron: Abuzer van Leeuwen / Supplied

Taal is natuurlijk een ding waar je rekening mee moet houden als je geen Nederlands spreekt. Woon je echter in een buurt met veel internationals, dan heb je geen probleem om Engelstalige boeken te vinden.

Je kunt ook overwegen om een ​​boek in het Nederlands op te halen en te beginnen met oefenen! 🤓

LEES MEER | 7 manieren om Nederlands snel en gemakkelijk te leren: onze beste tips om Nederlands te leren in het leven

In gezinsruimtes of bij scholen zal er hoogstwaarschijnlijk een selectie kinderboeken zijn. Als u specifiek op zoek bent naar iets voor kleine lezers, kunt u ook een KinderzwerfboekStation, wat in wezen een kindereditie is van de minibieb.

Hoe vind je een minibieb dichtbij jou

Klaar om te beginnen met het ruilen van boeken? Er is een hele website gewijd aan buurtbibliotheken in Nederland waar je een schattig kunt vinden minibieb dicht bij huis!

Wil je er een direct voor je voordeur? Waarom zou u niet uw eigen beginnen ?! Het enige wat je nodig hebt is een waterdichte kast, een poppenhuis of een andere soort doos waarin je de boeken veilig kunt bewaren en natuurlijk de boeken! Wat je ook kiest, zorg ervoor dat er wat ventilatie is om de boeken in goede staat te houden.

Nadat je je eigen hebt minibieb alles is ingesteld, u kunt het registreren zodat anderen het kunnen vinden!

Maakt u gebruik van het Nederlands minibiebs? Nog andere tips voor het vinden van goedkope boeken? Vertel het ons in de reacties hieronder!

Feature afbeelding: FaceMePLS / Wikimedia Commons / CC2.0

[ad_2]

Source link

Translate »