Hoe kies je de juiste dekking voor je reisverzekering?

[ad_1]

plons

Eindelijk, je kunt weer op reis! Iets waar je lange tijd naar uit hebt gezien en nu het dan eindelijk zover is, wil je natuurlijk alles goed geregeld hebben. Dat geldt ook voor het kiezen van een reisverzekering. Toch is het soms vrij lastig om een ​​goede keuze te maken. Er zijn zoveel factoren die een rol spelen, dat je vaak niet de dekking kiest die bij je vakantie past. Om je op weg te helpen, geef wij je 5 praktische tips!

1. Het verschil tussen een kortlopende en doorlopende reisverzekering

Ben je een fervent wereldreiziger en ga je langer dan 3 weken per jaar op vakantie? Dan verleden een doorlopende reisverzekering uitstekend bij jou. Dit scheelt je flink wat poliskosten elke keer als je kiest voor de kortlopende reisverzekering bij elke trip die je maakt. Voor enkele korte uitstapjes per jaar is het wellicht beter om een ​​kortlopende reisverzekering te kiezen.

2. Geneeskundige kosten: neem geen onnodig risico

De basiszorgverzekering vergoedt geneeskundige kosten in het buitenland alleen tegen de kostprijs die in Nederland geldt. Als je een aanvullende zorgverzekering hebt die medische kosten in het buitenland volledig vergoed, dan hoef je deze rubriek niet mee te verzekeren op je reisverzekering. Is dat niet het geval, zorg dan dat u geen onnodig risico neemt en verzeker medische kosten mee op je reisverzekering. Het verblijf in een buitenlands ziekenhuis of kliniek kan duur uitvallen.

3. Gevaarlijke sporten beoefenen

Houd je wel van een beetje uitdaging tijdens je vakantie, maar wil je daarbij geen enkel risico lopen? Gevaarlijke sporten zijn niet altijd standaard meeverzekerd in de dekking. Extreme sporten zoals raften, canyoning, paragliding, duiken en bergbeklimmen dienen je vaak apart mee te verzekeren. Als je deze sporten gaat beoefenen tijdens je vakantie in het buitenland, is het slim deze specifieke sporten mee te verzekeren. Zo voorkom je vervelende verrassingen in geval van schade of een ongeval.

4. Studeren, stage lopen of werken in het buitenland

Ga je studeren in het buitenland of is het een wens om in een ander land je stage te lopen? Dan gelden er veelal andere regels dan in Nederland. Dat is ook van applicatie als je voor een tijdje gaat werken in het buitenland. Gelukkig is er een specifieke reisverzekering ontwikkeld voor deze situaties. Deze verzekering wordt ook wel de Globetrotterverzekering genoemd. Wellicht dat het de moeite waard is voor jou om deze verzekering eens nader te bekijken.

5. Last but not least: de annuleringsverzekering

Reizigers vergeten nogal eens het belang van een annuleringsverzekering. Er kunnen zich altijd situaties voordoen dat je onverwachts je reis moet afbreken of dat je überhaupt niet eens op vakantie kunt. Denk bijvoorbeeld aan een plotselinge overlijden van een familielid of een echtscheiding waar je onverwachts mee te maken krijgt. Er zijn verschillende annuleringsverzekering die je kunt kiezen. Zo is er de garantie-annulering die de volledige reissom vergoedt en de gewone annulering die alleen de niet genoten vakantiedagen dekt.

Voor jouw aanstaande reis of vakantie is het nu een eenvoudige om de juiste dekking te kiezen voor je reisverzekering. Doe er je voordeel mee![ad_2]

Source link

Translate »