Hoe de Nederlandse overheid bijna de nieuwe eigenaar van HEMA werd – DutchReview

[ad_1]

Weet je hoe iedereen praat over hoe je aandelen moet gaan kopen? De Nederlandse regering lijkt dit advies ter harte te hebben genomen, aangezien zij overwoog medeaandeelhouder te worden van de populaire Nederlandse keten HEMA.

Deze mogelijke aankoop was echter niet alleen een strategische investeringsbeweging. HEMA lijdt al jaren verlies en dat had eigenlijk moeten helpen om de winkelketen te redden.

HEMA heeft voor veel Nederlanders een historische en sentimentele waarde en het ministerie van Economische Zaken was bang voor de politieke en sociale gevolgen als de winkel zou verdwijnen… dus besloten ze hem te kopen.

De afspraak was dat als de winkelketen er niet in slaagt om tot een akkoord te komen met schuldeisers, de overheid voor 50 miljoen aan aandelen zou kopen om het bedrijf te redden, meldt de NOS.

De uiteindelijke beslissing

De aankoop werd echter uiteindelijk stopgezet door de Nederlandse minister van Financiën, Woepke Hoekstra, die de markt zijn magie wilde laten doen. Dus hoe liep het af voor de geliefde winkel?

Eind december maakte HEMA bekend dat het zou worden overgenomen door het Nederlandse investeringsfonds Parcom en de eigenaren van Jumbo. De schulden van de huidige schuldeisers zouden alleen worden opgepakt door de drie grote banken – ABN Amro, ING en Rabobank.

Had u graag gezien dat de overheid HEMA kocht? Vertel ons je mening in de reacties hieronder!

Feature afbeelding: Jordy Schaap / Wikimedia Commons / CC4.0

[ad_2]

Source link

Translate »