het in Nederland gemaakte kaartspel dat infecties leuk maakt – DutchReview

[ad_1]

Terwijl we langzaam het begin beginnen te zien van een postpandemische wereld (klop op hout), kunnen woorden als ‘infecties’, ‘vaccins’ en ja – zelfs ‘coronavirus’ vermakelijk worden gemaakt.

Niet helemaal overtuigd? Dat komt omdat je ImmunoWars nog niet hebt gespeeld! We gingen zitten met de ontwikkelaars van het kaartspel, Rafael Jezior en Dennis de Beeld, om erachter te komen wat de inspiratie was voor een game waarin je je vrienden ziektes kunt bezorgen, en wat de game vol aanstekelijk plezier maakt.

Introductie van je nieuwe favoriete spel

ImmunoWars is een leuk, satirisch en toch smaakvol spel. Het draait allemaal om biologische oorlogsvoering en infectieziekten, dus trek je gekke-wetenschapper-bril af, want we gaan wat virussen verspreiden – (en gezonde doses donkere humor).

Hoewel het kaartspel draait om strategie (en je vrienden vermoordt om te winnen), is het ook super toegankelijk. Het is gemakkelijk te leren en zal snel een nieuwe favoriet voor partygames worden — dus zeg vaarwel tegen Cards Against Humanity 👋. Tegelijkertijd garanderen de 100 unieke kaarten dat elk spel anders en spannend zal zijn.

“In één game ben ik hersteld van COVID, HIV en Ebola, alleen om te sterven door mijn teen te stoten”, lacht Dennis.

Allemaal plezier en spelletjes, toch?

Natuurlijk, maar dat is niet alles. Terwijl ImmunoWars vol zit met duistere grappen en zieke woordspelingen, komt het ook gewapend met wetenschappelijk onderzoek.

Elke kaart geeft de spelers namelijk nauwkeurige informatie over alles, van bacteriën en virussen tot geneesmiddelen en de juiste laboratoriumuitrusting. Gehuld in een gladde laag satire, heb je niet eens door dat je alles leert over de oorsprong en symptomen van het Chikungunya-virus.

Dennis legt uit dat het idee achter het spel is om meer interesse te wekken in de life science-sector en om mensen bewust te maken van de ‘realistische monsters’ (ziektes) in de wereld.

Afbeelding: ImmunoWars/geleverd
Afbeelding: ImmunoWars/geleverd
Afbeelding: ImmunoWars/geleverd

Klinkt beangstigend? Het is niet! De game leert je over alle verbazingwekkende manieren waarop mensen ziekten kunnen bestrijden, hetzij via ons immuunsysteem of technologie. Er staat zelfs een leuk weetje onderaan elke kaart – verdubbeling als definitieve overwinningen voor je volgende trivia-avond!

“Een essentieel onderdeel van deze ontwikkeling is om het interessant te maken voor professionals binnen het vakgebied, maar ook om het leuk en speelbaar te maken voor mensen die het woord biologie nauwelijks kennen”, vertelt Rafael.

Hoe ImmunoWars begon

Zoals alle goede verhalen, begon de geschiedenis van ImmunoWars met een paar vrienden en een paar drankjes. In oktober 2019 wilden makers Rafael en Dennis een leuk kaartspel spelen gerelateerd aan hun studie, Life Science and Technology … maar na wat vruchteloos googelen, zagen ze de noodzaak om er zelf een te ontwikkelen!

Toen het concept voor ImmunoWars geboren was, kreeg het steun van PLNT, een centrum voor innovatie en ondernemerschap in Leiden. Met programma’s die ondernemers helpen hun start-up op te bouwen, bleek PLNT de perfecte haven van waaruit ImmunoWars kon opstijgen.

Nog een van de grote successen van PLNT? DutchReview natuurlijk. 😉

Hoe gaat het

Vooruitspoelen naar nu, ImmunoWars is volledig ontwikkeld en bevindt zich in een van de laatste fasen voordat je het in handen kunt houden – Kickstarter.

Indrukwekkend, ImmunoWars heeft zojuist zijn doel van € 10.000 bereikt (met nog enkele dagen te gaan!) op het crowdfundingplatform, wat betekent dat het niet lang meer duurt voordat je het Chikungunya-virus, syfilis of voedselvergiftiging aan je vrienden kunt uitdelen! (Hopelijk alleen in het spel — als je kookkunsten zo slecht zijn, nodig ons dan niet uit 😂).

Maar het doel van Kickstarter is niet het eindspel: extra kaarten, uitbreidingspakketten en toegevoegde technologie zitten ook allemaal in de pijplijn, en een doel om het spel in gamewinkels over de hele wereld te krijgen.

Klaar om te lachen om het beste medicijn te zijn?

Ben je ervan overtuigd dat infecties leuk gemaakt kunnen worden? Ga je ImmunoWars steunen? Vertel het ons in de reacties hieronder!

[ad_2]

Source link

Translate »