Het eerste volledig 3D-geprinte huis in Eindhoven verwelkomt zijn eerste bewoners – DutchReview

[ad_1]

Drie jaar geleden lanceerde Nederland een project om 3D-printhuizen in Eindhoven te starten. Nu heeft het eerste voltooide volledig 3D-geprinte huis zijn allereerste bewoners verwelkomd.

Elize Lutz en Harrie Dekkers openden gisteren voor het eerst de deuren van hun nieuwe huis met twee slaapkamers en ze waren enthousiast, meldt The Guardian. “Het is prachtig”, zegt Elize. “Het voelt aan als een bunker – het voelt veilig”, voegt Harrie toe.

Het eerste huis dat moet worden opgeleverd

De woning, geïnspireerd op de vorm van een kei, is gelegen in de wijk Bosrijk in Eindhoven en biedt 94 vierkante meter ruimte, een grote woonkamer en twee slaapkamers.

Het is de eerste van vijf geplande 3D-geprinte woningen die deel uitmaken van de Project Milestone – een samenwerking tussen de gemeente Eindhoven, de Technische Universiteit Eindhoven en vier andere bouw- en maakbedrijven.

foto-van-de-geplande-project-mijlpaal-3d-geprinte-huizen
Project Milestone is van plan om vijf 3D-geprinte huizen te bouwen. Afbeelding: Project mijlpaal / geleverd

“Dit is ook de eerste die 100% is toegestaan ​​door de lokale autoriteiten”, zegt Bas Huysmans, de CEO van de verspanende fabrikant Weber Benelux, een van de deelnemende bedrijven.

Huisvesting van de toekomst

De partners achter Project Milestone zien 3D-printen als een manier om huizen sneller, flexibeler en duurzamer te bouwen.

Uiteindelijk willen ze 3D-betonprinten – de techniek die werd gebruikt om dit specifieke huis te bouwen – zien als een duurzame bouwmethode die zou kunnen helpen bij het oplossen van het Nederlandse woningtekort.

Wat vind je van 3D-geprinte huizen? Zou je er graag in willen wonen? Vertel het ons in de reacties hieronder!

Feature afbeelding: Project mijlpaal / geleverd

[ad_2]

Source link

Translate »