Het doel van het installeren van wielstops op een parkeerplaats

[ad_1]

Of we het nu willen toegeven of niet, er zijn altijd chauffeurs die nalaten de handrem van hun auto aan te trekken. Dit betekent dat ze parkeren en uit het voertuig stappen zonder het vermogen om te rollen te beperken. Zonder veiligheidsmaatregelen betekent dit dat een van deze voertuigen uit zichzelf kan gaan rijden, met mogelijk ernstig letsel tot gevolg. Uiteraard bestaat ook de kans dat een handrem defect raakt en daardoor onbruikbaar wordt. We hoeven alleen maar te kijken naar de recente dood van Anton Yelchin, die werd verpletterd door zijn eigen auto toen de handrem niet goed aanging. Hoewel velen van ons bezorgd zouden zijn over de veiligheid, bestaat er ook de mogelijkheid van aansprakelijkheid als u een eigendom met een privéparkeerplaats bezit als zich een dergelijk incident voordoet. Om deze reden overwegen veel eigenaren van onroerend goed om wielstops te installeren.

Zijn betonnen stoepranden niet genoeg?

Velen gaan ervan uit dat een betonnen stoeprand voldoende zou zijn om materiële schade of letsel te voorkomen in het geval dat een handrem niet wordt aangetrokken of defect raakt. Zoals sommige eigenaren van parkeerterreinen echter hebben ontdekt, biedt een betonnen stoeprand onvoldoende bescherming. Dit betekent dat er niet alleen een risico bestaat op fysieke schade aan auto’s en eigendommen, maar ook op juridische schade. Gelukkig kunnen wielstops helpen om dit te voorkomen. Om dit risico te voorkomen kan een wielstop worden gemonteerd.

Australische normen:

Volgens AS2890.1; 20014, de Australische norm, moeten eigenaren van parkeergarages in Perth voldoen aan de specificatie voor de voorgeschreven fysieke afmetingen. De stop moet gemiddeld tussen de 90 en 100 millimeter hoog zijn met een breedte van ongeveer 1650 millimeter. Deze afmetingen bieden niet alleen bescherming tegen materiële schade, maar kunnen ook helpen om schade aan het voertuig zelf te voorkomen.

De redenen om wielstoppen te installeren:

Als u nog steeds niet zeker bent over het installeren van wielstops in de daarvoor bestemde ruimtes, dient u zich ervan bewust te zijn dat deze stops de overhang van de stoeprand kunnen beheersen die gevaarlijk kan zijn voor voetgangers. Met een stop op zijn plaats wordt er een toelage voor voetgangers gecreëerd om langs te lopen. Bovendien kunnen stops voorkomen dat voertuigen de tegenoverliggende parkeerplaats binnendringen. Dit kan voorkomen dat voertuigen tegen elkaar botsen tijdens het parkeren en bespaart ruimte als uw parkeervakken beperkt zijn.

Het elimineren van alle mogelijke voertuigschade is niet haalbaar, aangezien er ongelukken gebeuren. Met de juiste veiligheidsuitrusting kunt u het risico op ongevallen op uw terrein echter tot een minimum beperken. Dit kan niet alleen uw aansprakelijkheid verminderen, maar het kan u ook helpen de stress en frustratie te vermijden van het omgaan met een boze werknemer of klant die schade heeft geleden aan hun kostbare voertuig.

[ad_2]

Source by Tony Scott

Translate »