Het doel van een kegelfilter

[ad_1]

Een trend die al een tijdje aan de gang is, is het installeren van het beruchte kegelfilter. Het geluid is opwindend voor sommigen, maar vervelend voor anderen. Wat is het eigenlijke doel van een kegelfilter?

Een kegelfilter wordt voornamelijk gebruikt in prestatievoertuigen. Het maakt deel uit van een inductieset die is uitgerust met het leidingwerk. Het moet ergens worden geïnstalleerd waar het koude lucht kan aanzuigen. Het is een kegelvormig apparaat dat zich dicht bij de luchtstroom voor in de auto bevindt.

Veel mensen installeren deze apparaten op een gewone auto zonder te beseffen dat het geen enkel verschil maakt in hun rijprestaties. De bestuurder zou ook de luchtkast moeten vervangen die aanvankelijk deel uitmaakte van de motor. Omdat dit vitale onderdeel is vervangen, zuigt het kegelfilter nu hete lucht aan, daarom moet het filter een niet-afgeschermd kegelfilter zijn.

Het idee is om zoveel mogelijk lucht in de motor te krijgen. Hoe meer zuurstof er aanwezig is, hoe meer vermogen de auto kan halen. Dat wil zeggen, in een ander type motor. Een grotere motor zal meer lucht moeten aanzuigen omdat hij groter en krachtiger is en daarom grote hoeveelheden zuurstof nodig heeft. Een kleiner, standaard viercilindervoertuig zal niet veel gebruik maken van dit filter omdat het alleen warme lucht kan aanzuigen, wat nutteloos is voor de prestaties van een auto, omdat hete lucht een lager zuurstofgehalte heeft.

Als u geïnteresseerd bent in het installeren van een kegelfilter, moet u er rekening mee houden dat het enige merkbare verschil het geluid van de auto is. De prestaties zullen niet veel toenemen, maar bestuurders beweren dat het hun auto zuiniger maakt.

Ervoor zorgen dat het kegelfilter geen leidingen en luchtwegen blokkeert, is ook uiterst belangrijk. De motor heeft zuurstof nodig en zonder constante voeding zal het systeem uitvallen. U zult ook moeten vermijden om de luchtinlaatset te installeren op plaatsen waar water aanwezig is. Water verbrandt niet en kan de motor ernstig beschadigen.

Prestaties is wat iedereen wil tijdens het rijden. Het geeft hen een onverslaanbare reputatie en vertrouwen. Er zijn andere manieren om deze reputatie te krijgen – de ene is het monteren van prestatiebanden die bij uw auto passen en een andere is uw auto onderhouden zodat deze er altijd als nieuw uitziet. Installeer geen kegelfilter, tenzij u alleen het geluid wilt dat het maakt wanneer u lucht in de motor zuigt.

[ad_2]

Source by Mohammed Suliman

Translate »