Hankook levert banden e-tron GT

[ad_1]

Hankook gaat banden leveren voor de nieuwe Audi e-tron GT. Onder de elektrische sportwagen van Audi komen de Ventus S1 evo banden te liggen. De Zuid-Koreaanse bandenfabrikant levert ook al banden voor de ‘normale’ e-tron.

Om de banden te optimaliseren voor de e-tron GT, heeft Hankook het vulkaniseringsproces voor de rubbersamenstelling aangepakt. Hierdoor verbetert het evenwicht van temperatuur, timing en druk binnen de banden. Hankook claimt hierbij dat de banden 30 procent langer meegaan als banden met een standaard rubbersamenstelling. Ook moeten de Ventus-banden 13 procent minder rolweerstand en 5 procent betere slijtprestaties leveren, ten opzichte van het conventionele model.

“Onze band moet het hoge aandrijfvermogen van de Audi e-tron GT naar de weg brengen en tegelijkertijd een lage rolweerstand bieden. Dat is het belangrijkste voor een hoge efficiëntie en hoog bereik bij elektrische voertuigen”, legt Klaus Krause, hoofd van het Europese Onderzoek- en Ontwikkelcentrum van Hankook in een persbericht uit.

Geluid en prestatie

Omdat het band- en weggeluid als harder ervaren kunnen worden in een EV, heeft Hankook hier meer aandacht aan geschonken. Een profielpatroon dat speciaal voor EV’s is aangepast, moet voor drie decibel minder aan bandengeluid zorgen. Verder is de Ventus ook versterkt met kraalpakkingstechnologie. Dit betekent dat de banden op strategische plekken zijn verstrekt met een speciaal Nylon. Hankook geeft verder aan dat bij de ontwikkeling van de banden, de nadruk is gelegd op een comfortabele rijervaring. Zo kan de e-tron GT qua comfort concurreren, ook op lange reizen, met andere Grand Turismos concurreren.

“Het ontwikkelen van een e-band is erg complex”, zegt Sanghoon Lee, directeur van Hankook Tire Europe. “Daarom begint het nu te lonen dat we het onderzoek op dit gebied vroeg hebben uitgebreid.  Ons bedrijf is nu vertegenwoordigd op diverse premium modellen in het segment van elektrische sportwagens, waaronder de Audi e-tron GT.” De e-tron GT krijgt aan de voorkant Ventus-banden met de maat 225/55R19. Aan de achterkant wordt deze maat met 275/45/19 een stuk groter.

[ad_2]

Source link

Translate »