Grote brand blijft branden in Den Haag: Bewoners geëvacueerd – DutchReview

[ad_1]

Vanochtend is er brand uitgebroken in een woonwijk in Den Haag. Hoewel oorspronkelijk werd gedacht dat het in één huis was opgeslagen, heeft het zich snel verspreid naar een heel bouwblok, inclusief een nabijgelegen moskee.

De brand begon bij één woning aan de Schilderswegbuurt bij Station Hollands Spoor, maar heeft zich via dakconstructie uitgebreid naar meer dan zeven woningen in de Wouwermanstraat.

De brandweer stuurde een NL-alarm naar omwonenden in de naburige wijken en drong er bij hen op aan om deuren en ramen gesloten te houden vanwege de hevige rook.

rook-uit-grote-brand-boven-den-haag
De rook was te zien en te ruiken uit gebouwen aan de andere kant van het station. Foto: Jan Veltman / Geleverd

Woedt nog steeds

De brand zou rond 3 uur ’s ochtends in een huis zijn begonnen en woedde vanmorgen nog steeds. Volgens de laatste rapporten van het AD blijft het vuur branden. Brandweerlieden spuiten de vlammen af, maar ze blijven uit de huizen komen.

Een brandweerman vertelt het AD dat “dit een brand is die je maar eens in de twintig jaar ervaart”.

Uitgebreide schade

Inmiddels zijn tientallen bewoners geëvacueerd. De meesten moesten midden in de nacht hun huis verlaten en zullen waarschijnlijk niet snel terugkeren, aangezien sommige huizen naar verluidt onherstelbaar beschadigd zijn.

Een nabijgelegen moskee, Moskee El-Fath, is ook beschadigd door de brand. Volgens een moskeebeheerder zijn zowel het gebouw als duizenden korans verbrand.

Om de volledige omvang van de brand te beoordelen, gebruiken de brandweerlieden drones om de brand van bovenaf te zien en de meest getroffen delen van de gebouwen te raken.

Burgemeester reageert

Om zijn steun te betuigen, heeft de burgemeester gisteravond het gebied bezocht en met enkele bewoners gesproken. In een tweet Met zijn eerste reactie noemt hij zo’n grote brand midden in een woonwijk ‘verschrikkelijk’. Hij prees ook de brandweer voor haar grote inspanningen.

Volg DutchReview op Facebook voor het laatste nieuws en updates.[ad_2]

Source link

Translate »