Goodyear ontwikkelt luchtloze banden – Bandenportaal

[ad_1]

Goodyear heeft, samen met Local Motors een luchtloze band (NPT) en wielassemblage ontwikkeld. Volgens de bandenmaker is het voor het eerst dat een luchtloze opstelling werkt. De banden zijn gemaakt voor autonome voertuigen die in de stad rijden en wordt nu getest door de Jacksonville Transportation Authority (JTA).

Twee jaar geleden begon Goodyear met het testen op de weg en werd de samenwerking met Local Motors aangegaan. Volgens de Amerikaanse bandenmaker kunnen niet-pneumatische banden, duurzame en onderhoudsvrije opties bieden. Voor de verdere testen moet de stedelijke transportomgeving van Jacksonville een makkelijker testscenario bieden. Hier ligt de snelheid namelijk lager en zijn de rijpaden minder gevarieerd.

“We zijn van mening dat banden de manier waarop we ons verplaatsen kunnen transformeren. Alternatieve luchtloze banden zijn hier ideaal voor, vooral in de autonome transportomgeving”, vertelt Michael Rachita, programmamanager bij Goodyear, in een persbericht. “Dit is een belangrijke mijlpaal omdat we de mobiliteit van vandaag willen verbeteren. Tegen het einde van het decennium willen we daarom de eerste volledig duurzame en onderhoudsvrije banden introduceren.”

Olli

Sinds 2018 testte Goodyear en Local Motors de ‘Olli’ shuttle. De Olli is een autonome shuttle die de nieuwe band gebruikt. “Voertuigen zoals Olli moeten de onderhoudskosten verlagen en betrouwbaar presteren”, zegt Vikrant Aggarwal, president van Local Motors. “Door de niet-pneumatische banden van Goodyear hoeven onderhoudsteams zich geen zorgen te maken, terwijl passagiers een stille rit krijgen. Niet-pneumatische banden kunnen de komende jaren misschien wel de industriestandaard worden.”

Goodyear en Local Motors gaan de data die de JTA genereert in komende testen verwerken. De focus ligt hierbij volgens beide bedrijven op rijcomfort en geluid. “De JTA is trots om deze innovatieve en duurzame technologie te integreren in ons Autonomous Vehicle Test & Learn-programma”, verklaart JTA ceo Nathaniel Ford. “Deze samenwerking is een voorbeeld van hoe Jacksonville toonaangevend is in de openbaarvervoersindustrie bij het ontwikkelen van AV-mobiliteitsoplossingen.”

[ad_2]

Source link

Translate »