Gezondheidsraad zegt uw kinderen vaccineren – DutchReview

[ad_1]

Minister van Volksgezondheid Hugo de Jonge zei vorige week dat hij voorstander was van het vaccineren van kinderen tot 12 jaar. Hij wachtte echter op een uitspraak van de Gezondheidsraad voordat hij officiële beslissingen nam. Nu heeft hij het antwoord.

De Gezondheidsraad – een onafhankelijk wetenschappelijk adviesorgaan van de Nederlandse overheid – beveelt aan om alle gezonde kinderen tussen 12 en 17 jaar (die dat willen) te vaccineren met het BioNTech/Pfizer-vaccin, meldt de NOS.

Ethisch dilemma

Er is in Nederland discussie geweest over de vraag of het ethisch verantwoord is om kinderen te vaccineren. Hierdoor (en de mogelijke bijwerkingen van het vaccin) hebben de Nederlandse gezondheidsdiensten zich teruggetrokken en gekeken hoe de vaccinatie van kinderen in andere landen, zoals de VS, verliep.

Na zorgvuldige bestudering van de gegevens uit de VS kwamen Nederlandse kinderartsen tot de conclusie dat de voordelen van het vaccineren van kinderen opwegen tegen de nadelen – zowel voor de kinderen als voor de samenleving als geheel.

Waarom kinderen vaccineren?

De Gezondheidsraad zet een aantal directe en indirecte voordelen van vaccinatie van de jongere leeftijdsgroep op een rij.

Ten eerste beschermt het vaccin die kinderen die het risico lopen ernstige gezondheidsproblemen te krijgen door het coronavirus. In zeldzame gevallen kunnen deze een ontstekingsreactie omvatten die ziekenhuisopname en intensieve zorg vereist.

Ten tweede, als kinderen worden ingeënt, betekent dat meer tijd met vrienden en op school zonder al te veel zorgen. Bijkomend voordeel hiervan is dat ze de negatieve (mentale) gezondheidseffecten van quarantaine vermijden.

Ten slotte zal het vaccineren van 12- tot 17-jarigen het risico op besmetting op grote schaal verminderen – wat betekent dat we misschien ook uitkijken naar een meer beperkingsvrije herfst en winter!

Mogelijke bijwerkingen

Ondanks alle voordelen zijn er toch een aantal bijwerkingen die mogelijk verband houden met het BioNTech/Pfizer-vaccin. De Gezondheidsraad oordeelt echter dat deze veelal gering zijn en de vaccinatie van kinderen in Nederland niet mogen tegenhouden.

Wat vindt u van het vaccineren van kinderen door Nederland? Vertel het ons in de reacties hieronder!

Afbeelding: halfpunt/stortingsfoto’s

[ad_2]

Source link

Translate »