Geschiedenis van hydraulische vijzels

[ad_1]

Hydraulische krikken worden over de hele wereld veel gebruikt. Ze hebben veel relevantie in het huidige tijdperk, omdat ze een ongelooflijke bijdrage hebben geleverd om ons leven veel comfortabeler te maken dan voorheen. Deze vijzels wegen zwaarder dan conventionele vijzels die ooit in gebruik waren. Ze bestaan ​​uit twee met elkaar verbonden cilinders. Het werkt volgens het principe van de wet van Pascal, die suggereert dat wanneer de druk op enig punt in een container met vloeistof toeneemt, er op elk ander punt in de container een gelijke drukverhoging is.

Geschiedenis

De oorsprong van hydraulische vijzels kan enkele jaren geleden worden gedateerd toen Richard Dudgeon, de eigenaar en uitvinder van hydraulische vijzels, een machinewerkplaats begon. In het jaar 1851 kreeg hij een patent op zijn hydraulische krik. In het jaar 1855 verbaasde hij de toeschouwers in New York letterlijk toen hij in een stoomkoets van zijn woonplaats naar zijn werk reed. Het produceerde een heel vreemd geluid dat de paarden stoorde en daarom was het gebruik ervan beperkt tot een enkele straat. Richard beweerde dat zijn uitvinding de kracht had om ongeveer 10 mensen op een vat antracietkool te vervoeren met een snelheid van 14 mph. krikken, zware plaat hydraulische perforators en verschillende soorten hefkrikken.

Gewone types

Floor Jacks: Deze jacks worden voornamelijk gebruikt om zware apparatuur van het oppervlak van de vloer te tillen. Het wordt vaker gebruikt om de banden van voertuigen te verwisselen. Vloerkrik is bekend onder verschillende namen, zoals garagekrik en autokrik. Tegenwoordig kunt u krachtigere krikken op de markt vinden die hydraulisch vermogen gebruiken voor maximale hefkracht.

Hydraulische fleskrikken: hydraulische fleskrikken zijn veelzijdig omdat ze op krappe plekken kunnen worden geplaatst en een goede hefboomwerking bieden. Ze hebben een langere handgreep in vergelijking met de rest van de hydraulische krikken en duwen tegen een hendel die een lift geeft aan de hoofdhefarm. Met hun gebruik is het mogelijk om een ​​grotere lift per slag te geven. Ze worden veel gebruikt bij de constructie van gebouwen en het repareren van de fundering van huizen. Het is ook erg nuttig gebleken bij zoek- en reddingsoperaties.

Lange ramkrikken: in eenvoudige bewoordingen is het een hydraulische krik met een lange ram. De hendelhandgreep is vrij eenvoudig te gebruiken. Het wordt voornamelijk gebruikt voor het uitvoeren van verschillende soorten reparatiewerkzaamheden.

Winkelperskrikken: ze zijn van groot nut bij persopdrachten waarbij de behoefte ontstaat om met minimale inspanning een enorme druk te genereren.

Een andere populaire vorm van jack waar veel vraag naar is op de markt is de Porta Power Jack.

[ad_2]

Source by Jeff Muchnik

Translate »