General Science gaat Chinese fabriek bouwen

[ad_1]

Bandenfabrikant Jiangsu General Science gaat 3,06 miljard yuan (ongeveer 400 miljoen euro) investeren in de bouw van een nieuwe fabriek. Deze nieuwe, Chinese fabriek gaat radiaalbanden produceren.

Volgens het Chinese bedrijf gaat het eerste gedeelte van de fabriek 1,2 miljoen truck- en busbanden per jaar produceren. In een persbericht laat General Science weten dat dit gedeelte over veertien maanden wordt opgeleverd. Daarnaast wordt er een tweede gedeelte aan de fabriek bijgebouwd, waar per jaar negen miljoen autobanden gemaakt gaan worden. Dit tweede gedeelte is na 26 maanden klaar voor gebruik. Volgens de fabrikant gaat de nieuwe fabriek voor 1.560 banen nieuwe banen zorgen. Ook zegt General Science dat zijn winst met 38 miljoen euro per jaar zal stijgen door de nieuwe faciliteit.

General Science gaat de fabriek in Anqing, in de provincie Anhui, bouwen. De faciliteit beslaat 300 duizend vierkante meter en wordt aangemoedigd door de lokale overheid. Anqing wil tegen 2025 een automotive-industrie, ter waarde van 13 miljard euro, opgezet hebben. De stad is nu al een verzamelpunt voor Chinese automakers, zoals Chery en JAC Motors. Ook de EV-fabrikant Nio is in de stad te vinden.

Investeren

De nieuwe fabriek in Anqing is niet de enige investering die Jiangsu General Science de laatste jaren heeft gemaakt. Het Chinese merk investeerde in 2018 nog ongeveer 94 miljoen euro om een dochteronderneming in Thailand op te zetten. Hierna kon General Science via deze dochteronderneming ongeveer 355 miljoen euro investeren in een nieuwe, Thaise, bandenfabriek.

Het Chinese merk koos voor Thailand, omdat dit land één van de grootste exporteurs van auto’s is. Het merk stelt daarbij dat door een fabriek in dit land te bouwen zijn kosten flink gedrukt kunnen worden. Verder is deze fabriek onderdeel van het Chinese ‘Belt and Road Initiative.’ Dit initiatief is bedoeld om China meer handel en invloed in het buitenland op te leveren door grote investeringen in (buur)landen te doen.

[ad_2]

Source link

Translate »