Expats in Nederland, het is tijd om te praten met #ShareMyVoice – DutchReview

[ad_1]

Je kwam in Nederland aan met heldere ogen en pluimstaart, klaar om te duiken in de culturele explosie die het laagland is.

Op een bestemming om kaas te eten, windmolens te beklimmen, de keelklank ‘g’ onder de knie te krijgen en een pro te worden in fietsen zonder handen, realiseerde je je al snel dat hoewel een Nederlands leven dromerig is, het niet zonder uitdagingen komt – vooral als een internationaal.

Misschien vind je de behuizing te klein, te duur, of gewoon niet te vinden – of misschien had je te veel opties (gelukkig!). Misschien was je verrast toen je ontdekte dat een ziektekostenverzekering verplicht en duur is en niet zoveel dekt als in je eigen land – of is er een kans dat het beter is?

En natuurlijk die eeuwenoude vragen waar elke buitenlander mee te maken heeft: hoe lang blijf je? Ga je ooit terug naar je thuisland? Heb je de taal geleerd?

Laten we alsjeblieft genieten van onze stroopwafels in vrede!

Waarom je je verhaal moet vertellen

Doet het bovenstaande verhaal een belletje rinkelen? Of ben je het er helemaal niet mee eens en hou je van de woon-, zorg- en toekomstmogelijkheden? (Dat is zeker mogelijk!). Hoe dan ook, er zijn hier mensen om te luisteren: de Share My Voice expat-enquête.

Gewapend met een plan om de problemen en voordelen van een expat in Nederland te ontdekken, wil het onafhankelijke onderzoekspanel Share My Voice je mening geven over het leven in Nederland — de goede en de slechte.

Waarom? Het is simpel: Nederland heeft arbeidsmigranten nodig. Om de vitale arbeidskrachten aan te trekken die de Nederlandse economie een boost geven, moeten de Nederlandse overheid en internationale bedrijven zelf naar expats luisteren om erachter te komen wat er ontbreekt: dat ben jij! 🙌

Per 2015 wonen er immers nog maar tussen de 39.000 en 75.000 expats in Nederland, tegenover een toevallige 17 miljoen Nederlanders. Mijn wiskunde is niet geweldig, maar ik ben er vrij zeker van dat dat betekent dat we in de minderheid zijn.

Natuurlijk is dat prima – behalve dat soms internationals worden niet in aanmerking genomen als het gaat om beleidsvorming of grote beslissingen.

Als je ooit iets bent tegengekomen waarvan je denkt dat het beter kan in Nederland, je betrapt bent op de beruchte Nederlandse bureaucratische rompslomp, of gewoon in het algemeen worstelde met het Nederlandse leven, dan je hebt inzichten die anderen kunnen helpen (of wie weet, misschien je toekomstige Nederlandse leven!)

Hoe kan ik deelnemen?

Door middel van een reeks korte enquêtes kunnen internationals hun stem laten horen over uiteenlopende onderwerpen. Dit huidige onderzoek richt zich op: gezondheidszorg, huisvesting, en toekomstperspectieven – en we wedden dat je veel te zeggen hebt over die zaken (dat doen we zeker).

Om uw stem te laten horen, hoeft u alleen maar:

Dat is het! 🏁🍾

Het is eenvoudig, snel en er is absoluut geen oordeel bij betrokken (dus als je wilt bekennen dat wonen in dat 16e-eeuwse grachtenpand waar je altijd van gedroomd hebt eigenlijk een koude, lawaaierige, tochtige nachtmerrie is – dat kan!).

Om de pot zoeter te maken, heb je ook de kans om win een cadeaubon als u de enquête invult. Je laatste kans is 21 juli!

Heb je in het verleden al deelgenomen aan Share My Voice? De eerste enquête was een daverend succes, dankzij jullie! Deze tweede enquête richt zich op verschillende onderwerpen, dus u wordt aangemoedigd om opnieuw deel te nemen 👍

Heb je nog andere gedachten over wonen in Nederland die niet in de enquête staan? Deel ze met ons in de reacties hieronder!

Functieafbeelding: Mijn stem delen/meegeleverd

[ad_2]

Source link

Translate »