EU bevestigt reiscertificaten vanaf 1 juli – DutchReview

[ad_1]

Goed nieuws als je zin hebt in een zomervakantie! Het Europees Parlement en de Europese Commissie hebben een reiscertificaat voor het coronavirus goedgekeurd.

Op 1 juli zit je misschien op het strand met een cocktail in de hand. Reizigers uit EU-landen kunnen een QR-code verstrekken die aantoont of ze zijn gevaccineerd, negatief zijn getest op coronavirus of de ziekte al hebben gehad.

Reis na één schot

Maar wat als u nog niet volledig bent ingeënt? Geen paniek. Als u wilt reizen maar slechts één injectie van een coronavirusvaccin heeft gekregen, kunt u dit certificaat alsnog aanvragen. Het kan echter uw toegang niet garanderen, aangezien elk land kan beslissen of dit al dan niet voldoende bescherming biedt.

Nog geen onvoorwaardelijke reizen

Veel EU-landen zijn het nog steeds oneens over een aantal kwesties, onder meer of PCR-tests voor reizen gratis moeten zijn. Het Nederlandse parlement is voorstander van deze stap.

Landen kunnen ook beslissen of reizigers bij aankomst in quarantaine moeten. Wel moeten ze aantonen dat de opgelegde quarantaine noodzakelijk is om de verspreiding van het virus tegen te gaan. De betreffende reizigers komen bijvoorbeeld uit een land met hoge besmettingspercentages of een nieuwe variant van het virus.

Wat vind je van dit reiscertificaat? Zult u het aanvragen? Laat het ons weten in de comments!

Feature afbeelding: Natalya Zaritskaya / Unsplash

[ad_2]

Source link

Translate »