Enkele as versus tandemas: wat is het verschil?

[ad_1]

Bij de aanschaf van een enkele as of een dubbelassige aanhanger zijn er tal van aspecten waar u op moet letten. Allereerst moet u weten dat het aantal assen dat het aantal wielen bepaalt: een tandemaanhanger heeft twee sets wielen. Eenassige aanhangwagens hebben minder banden en remmen om te onderhouden. Dus nu vraagt ​​u zich af of het het beste is om een ​​enkele of een dubbele aanhanger te hebben en hoe die assen de prestaties van het trekgewicht zullen beïnvloeden.

Single Axle Trailers zijn, zoals de naam al aangeeft, gemakkelijker te hanteren en op te knappen omdat ze aan elk uiteinde slechts één as hebben. De kleinere aanhanger maakt ze daardoor zuiniger met brandstof dan de tandem-tegenhangers en kost vaak minder om te kopen. Ze zijn niet alleen gemakkelijker te parkeren, ze zijn ook goedkoper en goedkoper om te slepen. Bij de aanschaf van een aanhanger kunt u net zo goed nadenken over de kosten van het onderhoud. In dit geval ontstaan ​​er minder banden met lagere vervangingskosten.

Het grootste nadeel is dat ze kleiner zijn, waardoor je niet zoveel goederen kunt vervoeren als met tandemtrailers. De bewegingscapaciteiten zijn vaak kleiner, dus u kunt met bepaalde beperkingen worden geconfronteerd, aangezien er slechts twee pogingen zijn om het gewicht te dragen. Hoewel deze gemakkelijker te parkeren zijn, voelt u zich niet erg stabiel om op wegen met hobbels te rijden.

Tandemasaanhangers is een aanhanger met twee sets assen, ontworpen om extra gewicht te dragen op alle snelwegomstandigheden. Tandemtrailers zijn uitstekend geschikt voor zware ladingen als ideale optie bij hogere snelheden. Als ze op de juiste manier worden geladen, zijn ze niet alleen veiliger, maar ook minder vatbaar voor zwaaien. Vaak heb je een veel betere vering, wat je ook vervoert. Door een tandemmodel te kiezen, kunt u mogelijk meer gewicht trekken, zodat de extra kosten vooraf op de lange termijn de moeite waard zijn.

Hoewel het sleepniveau in het eerste geval hier niet zo belangrijk is, moet u hier meer op letten, want als u slechts op één set assen ongelijk sleept, riskeert u de levensduur van uw banden. Als u licht vervoert, zal uw brandstofverbruik er ook onder lijden. Als u besluit te investeren in een tandemaanhanger met meer assen, moet u er rekening mee houden dat er meer onderhoud aan lagers, banden en vet nodig is.

Uiteindelijk bestaat er niet zoiets als een juiste beslissing, alles hangt af van uw behoeften en gewichtsbelasting.

[ad_2]

Source by Maria Williams

Translate »