Elementen die de levensverwachting van een band meten

[ad_1]

Het belangrijkste onderdeel dat elk transportmiddel met de weg verbindt, is een band. Het is een flexibel en sterk rubberen omhulsel dat aan de velg van een wiel wordt bevestigd. Banden zijn de belangrijkste bron van grip op elk bewegend voertuig. De keuze van een goede set banden is een belangrijk criterium, en het is zeker het belangrijkste element bij het meten van de levensverwachting van een band.

Controleer bij het selecteren van een set banden deze paar punten, aangezien deze altijd nuttig zijn en invloed hebben op het meten van de levensverwachting.

• Het eerste waar u op moet letten, is een type band. We hebben tubeless en tube-type. Tubeless banden zijn de beste optie, aangezien het een geavanceerde versie is en naar verluidt veiliger is in vergelijking met luchtbanden. Deze traditionele banden hebben een binnenband nodig, en de kans is groot dat deze band defect raakt, wat resulteert in een mogelijke klap. Dit resulteert op zijn beurt in verlies van controle over het voertuig. Daarentegen hebben tubeless banden geen aparte binnenband nodig en hebben ze het vermogen om zelfs bij een lagere spanning te rijden, wat de levensduur van een band verlengt.

• Effect van bandenspanning: hoewel het voertuig in goede staat verkeert en een goede set banden heeft, heeft een onjuiste bandenspanning een invloed op de levensduur en de algehele prestaties van een band. Het mag niet te hard of te weinig worden opgeblazen. Om uw prijs-kwaliteitverhouding te maximaliseren, is het altijd beter om voor de juiste bandenspanning te zorgen. Handmatige controle is beter dan te vertrouwen op druksensoren.

• De kwaliteit van de band: de levensduur van een band is ook afhankelijk van de kwaliteit van de band die wordt afgenomen. Het loopvlakpatroon speelt een prominente rol bij het meten van de prestaties van een band. Banden met een nieuw profiel zijn altijd gevaarlijk om te kopen en moeten niet worden overwogen. De kwaliteit van rubber meet ook de levensduur van een band. Als de zachtheid van rubber meer is, zou de levensduur van het loopvlak korter zijn.

• Fabricagedatum, garantie en reputatie van de fabrikant bepalen ook de levensduur. Doe wat onderzoek, controleer de beoordelingen en geef de voorkeur aan een bekende fabrikant, omdat deze hogere kwaliteitsnormen heeft en waar voor uw geld biedt.

Het is niet belangrijk dat we meer aan banden uitgeven om de beste te krijgen, maar kijk tegelijkertijd niet uit naar de goedkoopste band, aangezien dit alleen het contactpunt is met de weg. Een hogere slijtage van het loopvlak met een lager geluidsniveau en tractie op nat wegdek is de beste keuze.

[ad_2]

Source by Achal Mehrotra

Translate »