Een vakantie naar Griekenland zonder quarantaine? Dit kan binnenkort mogelijk zijn – DutchReview

[ad_1]

Stel je voor, je zit te loungen naast de kristalheldere zee van een exotisch Grieks eiland. Voor Nederlanders zou dit deze zomer werkelijkheid kunnen worden, aangezien Griekenland de verplichte quarantaine voor reizigers uit Nederland wil afschaffen.

Griekenland wil zelfs de quarantaine voor alle aankomsten uit EU-landen opheffen. Op dit moment moet iedereen die het land binnenkomt een week in quarantaine. Deze maatregel kan volgens RTL Nieuws al aanstaande maandag worden opgeheven. Dus zeg hallo tegen een zomer vol bruinen op het strand!

Wie krijgt er nog meer groen licht?

Gelukkige reizigers uit het VK, Israël, de VS, Servië en UEA mogen binnenkort ook in Griekenland aankomen zonder in quarantaine te hoeven gaan. Toerisme is een enorme bron van inkomsten voor Griekenland en de autoriteiten willen de sector graag weer op de rails krijgen (ja graag yes).

Het is echter niet zo eenvoudig als gewoon in het vliegtuig springen. Reizigers moeten aantonen dat ze zijn ingeënt of een negatieve coronavirus-test laten zien. De Griekse autoriteiten willen reizigers ook steekproefsgewijs gaan testen.

Reisadvies van de Nederlandse overheid

Ook al worden de beperkingen voor reizigers uit Nederland opgeheven, toch heeft de Nederlandse overheid inwoners geadviseerd om tot in ieder geval 15 mei niet naar het buitenland te reizen. Ook is er een verplichte quarantaine ingevoerd voor reizigers die vanuit risicolanden naar Nederland komen.

Zou je in het vliegtuig naar Griekenland springen als er geen quarantaine is? Laat het ons weten in de comments!

Feature afbeelding: Dimitris Mourousiadis / Pexels

[ad_2]

Source link

Translate »