Een Nederlandse hypotheek krijgen als Brit, freelancer en meer – DutchReview

[ad_1]

Gescheiden? Een freelancer? Brits? Niet iedereen heeft 10 jaar loonstrookjes achter de rug. Hier leest u hoe u in Nederland een hypotheek kunt krijgen, zelfs als uw situatie als ‘uitdagend’ wordt aangemerkt.

Ben je het zat om een ​​huis in Nederland te huren voor een triljoen euro en dat hypotheek-in-Nederland-leven er best lief uitziet? In een wereld van 10/10 zou je gewoon een miljoen euro contant betalen voor een hip Nederlands huis – maar, net als wij, heb je waarschijnlijk niet dat soort geld op je bankrekening staan.

In een wereld van 9/10 zouden jij en je partner allebei een contract voor onbepaalde tijd hebben, geen schulden of autobetalingen om af te lossen, een Nederlands paspoort en een oneindige hoeveelheid financiële wijsheid om soepel door het proces van het verkrijgen van een hypotheek in Nederland.

Maar je leest dit artikel, dus dat ben jij duidelijk niet! Daarom wijden we deze ruimte aan mensen met uitdagende carrièremogelijkheden, migratieproblemen of paspoortkwesties.

Kijk uit! Dit zijn enkele lastige omstandigheden hieronder – maar geloof het of niet, het is mogelijk om een ​​hypotheek te krijgen onder minder dan standaard voorwaarden. Om erachter te komen hoe, gingen we naar de experts: Expat Hypotheken, waar Richardo ons alles vertelde over hoe je een huis kunt kopen, ongeacht je situatie.

Een hypotheek krijgen als Brit na de Brexit

Wat als je Brits bent en je probeert een huis te kopen in Nederland in deze post-Brexit-wereld?

Talloze Britse en Britse bedrijven springen over de Noordzee in een Nederlands leven, velen van hen zijn ook geïnteresseerd in het kopen van een Nederlands huis (we denken dat we nog steeds goedkoop zijn in vergelijking met Londen?).

Maar zoals met veel van de gevolgen van de Brexit, is het kopen van een huis in het buitenland ook net iets interessanter geworden.

Foto-van-iemand-die-papieren-voor-hypotheek-Nederland-overhandigt
Wat voor gevolgen heeft de Brexit voor het aanvragen van een hypotheek in Nederland? Afbeelding: Andrea Piacquadio / Pexels

“Op 31 december 2020 verloor het Britse volk van de ene op de andere dag zijn EU-burgerschap”, legt Richardo uit. Hij zegt dat sommige EU-banken de vrijheid hebben genomen om een ​​overgangsperiode te erkennen en besloten hebben om Britse burgers nog steeds als EU-burgers te definiëren.

“Sommige banken deden echter niets en zeiden ‘we gaan u behandelen als een niet-EU-burger’. ”

Waarom maakt dit uit? In wezen verstrekken sommige banken geen 100% hypotheken aan niet-EU-burgers, en dit geldt nu ook voor Britten.

Maar als je een Brit bent in Nederland, raak dan nog niet in paniek – met de hulp van een goede hypotheekadviseur die alle banken en hun eisen kent, weten ze welke banken nog steeds 100% hypotheken zullen verstrekken aan Britse burgers. Zorg ervoor dat u eerst uw Nederlandse verblijfsvergunning heeft aangevraagd!

TIP: Op uw verblijfsvergunning (ID-kaart) moet staan: Verblijfsdocument Terugtrekkingsakkoord Art. 18. om voor 100% van de koopsom in aanmerking te komen voor een hypotheek.

Wat gebeurt er als u geen EU-burger bent, maar wel getrouwd bent met een Nederlander die wel EU-burger is?

Een hypotheek krijgen als “landelijk gemengd” stel

Dus je bent uit liefde naar Nederland verhuisd? Misschien heb je die gevonden, of misschien wil je gewoon bij iemand zijn die schaamteloos zegt hagelslag op hun boterhammen

Goed nieuws als je EU-burger bent: in de ogen van de bank ben je in wezen Nederlands. Als een lid van uw echtpaar echter geen EU-burger is, kan dit invloed hebben op het bedrag dat u voor uw hypotheek kunt krijgen. Hier is hoe:

Wanneer de EU burger verdient het meeste geld

Als de EU-partner ook de partner is met het hoogste inkomen, dan is dat zo geen gevolgen voor uw hypotheek​ Het hogere inkomen wordt voor 100% meegerekend en het tweede inkomen voor 90% – net zoals bij een Nederlands / Nederlands stel.

Wanneer de niet-EU burger verdient het meeste geld

Hier wordt het lastig: als de niet-EU-burger van de relatie ineens ook het meeste geld verdient de gehele hypotheek wordt behandeld als een hypotheek van een niet-EU-burger​ Maar maak je geen zorgen! Dit betekent alleen dat u meer papierwerk moet invullen omdat de banken hun cliëntenonderzoek moeten doen.

Uiteindelijk wordt al deze informatie door banken per geval bekeken. Een goede hypotheekadviseur kan u hierbij helpen om uw hypotheek veilig te stellen.

Als de niet-EU-burger wordt uitbetaald in een andere valuta dan de euro, kan dat ook van invloed zijn op uw leenpotentieel – maar daarover hieronder meer ​.

Goed om te weten: Momenteel telt het inkomen van een partner (oftewel degene die minder verdient) maar voor 90% mee. Hypotheekadviseurs voorspellen echter dat het volgend jaar naar 100% zal stijgen!
Vroeger was het zelfs minder dan 90% vóór 2021, dus als u een paar jaar geleden uw laatste hypotheekberekening had, wilt u deze misschien nog een keer laten controleren!

Een Nederlandse hypotheek krijgen als u in vreemde valuta wordt betaald

Wat gebeurt er als uw werkgever u niet in euro’s betaalt? Kunt u dan nog een hypotheek krijgen in Nederland?

Foto-van-vrouw-aan het werk-van-thuis-kantoor
Hoe werkt het aanvragen van een hypotheek als u een vreemde valuta verdient? Afbeelding: LinkedIn Sales Solutions / Unsplash

Aangezien DutchReview wordt gevoed met kaas, online muggenziften en zeker geen euro’s, vroegen we Richardo. “Dit is zeker mogelijk”, zegt hij. “Het enige is dat het bedrag dat u verdient niet volledig bijdraagt ​​aan het bedrag dat u kunt lenen.”

Wat betekent dit? Laten we het opsplitsen:

Emily woont in Amsterdam, maar werkt op afstand voor een Londen marketingbedrijf. Ze verdient £ 100.000 (GBP) per jaar wat, omgerekend tegen het huidige tempo, gelijk is aan ongeveer € 117.000 (EUR)

Maar de bank weet niet wat de wisselkoersen in de toekomst zullen doen. Dus voor de zekerheid zeggen ze dat ze alleen rekening zullen houden 90% van Emily’s inkomen, dat is € 105.000​ Dit aantal zal de bank gebruiken om Emily’s leencapaciteit te berekenen.

Richardo waarschuwt dat hoewel de bank nu 90% van het inkomen accepteert, dat aantal naar verluidt zal dalen tot 85% of 80%. “Maar je weet nooit de toekomst”, benadrukt hij.

Het goede nieuws is dat dit allemaal alleen het geval is als je op het punt staat een bepaald bedrag te verdienen met bijvoorbeeld een nieuwe baan. Als u uw inkomen in een andere valuta heeft verdiend voordat u naar Nederland kwam, dan is er geen verlaagd percentage.

Dit komt doordat de bank kan zien dat u dat bedrag al in het verleden heeft verdiend, zodat de bank zeker kan zijn van uw verdienpotentieel.

Kijkt de bank naar je oude baan? Richardo legt het voor ons uit: “Er wordt rekening gehouden met een oude baan als de nieuwe baan geen vaste baan biedt of de nieuwe werkgever de intentieverklaring niet geeft. In dat geval buigen we het inkomen op basis van de inkomsten uit het verleden. “

Oh en dat is trouwens een percentage dat van toepassing is op alle valuta: geen voordelen voor dollars boven ponden, vrienden!

Wat gebeurt er met uw hypotheeksituatie als u gaat scheiden?

Een gelukkig getrouwd stel kocht drie jaar geleden een appartement in Amsterdam, maar COVID-19 kwam. Na een jaar werken / wonen / alles in dezelfde woning doen, besluiten ze dat ze klaar zijn en dienen ze een echtscheiding in. Gelukkige vrijheid!

Maar niet helemaal: ze hebben nog steeds de reële implicaties van die splitsing en of ze daarna een nieuw huis kunnen kopen.

Als u na een scheiding een nieuw huis wilt kopen, moet u eerst al uw zaken afwikkelen met uw ex-partner. Het is aannemelijk dat er één persoon in het huis verblijft en één wil gaan, legt Richardo uit. “De bank zal uiteindelijk willen zien of de persoon die wil blijven de hypotheek kan betalen.”

Bovendien kan degene die weggaat zeggen “we hebben dit appartement drie jaar geleden gekocht voor € 400.000, maar nu is het € 450.000 waard. Ik wil mijn deel van de winst. “

Dit moet worden gecompenseerd door de persoon die in het huis verblijft, zegt Richardo. “Dit kan worden gefinancierd door de bank, maar dat hangt ervan af of de persoon die blijft het extra bedrag kan betalen of niet.”

Zodra de scheiding is geregeld, kan uw hypotheekadviseur naar de bank gaan en u als hypotheekschuldenaar van de lening en als eigenaar van het huis ontslaan – u bent dus niet langer verantwoordelijk voor de aflossing van de hypotheek.

Nu komt het leuke gedeelte: het is tijd om naar uw hypotheekadviseur te gaan en te kijken wat u kunt kopen! Uw hypotheekadviseur bespreekt uw behoeften en berekent op basis van uw financiële situatie hoeveel geld u kunt lenen. Als dat eenmaal is opgelost, is het tijd om verder te gaan met je nieuwe leven als single!

LEES MEER | Na het kopen van een huis in Nederland – de ultieme aftersales-gids voor expats

Freelancen: Kunt u als ZZP’er een hypotheek krijgen?

Ja dat kan! Het is zeker mogelijk om als freelancer in Nederland een hypotheek te krijgen. Maar dit is een volwassen wereld, dus je weet dat het niet alles is “rozengeur en maneschijn”(Allemaal plezier en spelletjes).

Een hypotheek krijgen is mogelijk, maar u moet wat meer papierwerk laten zien, wat allemaal afhangt van uw unieke situatie:

ZZP’er in Nederland voor minimaal drie jaar

Als je al drie jaar freelancet, is het eenvoudig: toon gewoon je laatste drie jaar inkomen aan de bank!

ZZP’er in Nederland korter dan drie jaar

Als u minder dan drie jaar freelancer bent, hoeft u zich geen zorgen te maken – u kunt nog steeds in aanmerking komen voor een hypotheek! Er zijn nog een paar extra stappen te doorlopen, maar een Nederlandse woning kopen is verre van onmogelijk.

Om de hypotheek voor u te vinden, Expat hypotheken Zorg voor een “Special Cases” -team dat zich toelegt op het vinden van een oplossing om u in een huis te krijgen – drie jaar aan verklaringen of niet!

Hier zijn slechts een paar manieren waarop u mogelijk in aanmerking komt voor een hypotheek als recentere Nederlandse ZZP’er:

Medewerkers die zijn overgestapt naar ZZP’er

Was je in loondienst bij een Nederlands bedrijf en heb je daarna de overstap gemaakt naar een ZZP’er in dezelfde branche? Super goed! Uw hypotheekadviseur kan hetzelfde inkomen gebruiken dat u verdiende toen u in loondienst was. Dit fungeert als een trackrecord van werkgelegenheid.

ZZP’ers met buitenlands inkomen

Voor degenen die een korte geschiedenis in Nederland hebben, maar dezelfde baan hebben in een ander land met een andere valuta, kan uw bank het buitenlands inkomen dat in het buitenland is verdiend gebruiken als een ‘inkomensgeschiedenis’.

ZZP’er met toekomstperspectief

Als je een ZZP’er bent die vroeger één carrière had, maar nu is overgestapt naar een andere carrière, moet je minimaal één jaar inkomen laten zien, plus je toekomstperspectieven.

Foto-van-freelancemedewerker-aan-bureau-met-computers
Kunt u in Nederland een hypotheek aanvragen als u freelancer bent? Afbeelding: Per Loov / Unsplash

Heeft u bijvoorbeeld een grote opdracht voor de komende zes maanden die u een goed inkomen garandeert, dan is de bank wellicht bereid hier rekening mee te houden. “Het strekt zeker de regels van de bank uit, maar het ligt binnen het bereik van de mogelijkheden”, zegt Richardo.

Uiteindelijk is uw hypotheekadviseur er om voor u te pleiten. Dat betekent dat zelfs als een bedrijf momenteel in het rood staat, een hypotheekadviseur soms toch kan laten zien waarom het een goed idee is om door te gaan met een aanvraag.

TIP: Als freelancer helpt het als je bedrijf hier staat ingeschreven bij de Kamer van Koophandel (KVK) en niet in het buitenland

Klaar om in een afwijkende situatie een huis in Nederland te kopen?

Er kunnen enkele voorwaarden of extra papierwerk aan verbonden zijn als u geen standaard hypotheekaanvrager bent, maar het zal u misschien verbazen hoe mogelijk het voor u is om die hypotheek te krijgen!

Ben je Brits, recent gescheiden of ZZP’er en heb je nog interesse in het kopen van een huis in Nederland in 2021? Dat is misschien wel mogelijk! Om erachter te komen, kunt u contact opnemen met Expat hypotheken en kijk wat ze kunnen doen (een consult is 100% gratis!).

In contact komen voor een (online) afspraak? Goed, zij kunnen afspreken voor een vrijblijvend gesprek waarin u alles kunt vragen over de hypotheekmogelijkheden. Of kom gewoon digitaal langs bij een van hun webinars

Omdat ze alleen met expats en internationals werken, kennen Expat Hypotheken echt de ins en outs als het gaat om alle details die spelen als het een buitenlandse persoon is die een hypotheek probeert te krijgen in Nederland.

Het belangrijkste is dat ze ervoor zorgen dat u het hele proces van het krijgen van een hypotheek in Nederland begrijpt door goed en begrijpelijk Engels te gebruiken.

Meer weten over het krijgen van een hypotheek in Nederland? Uitchecken hoe het kopen van een huis u daadwerkelijk geld kan besparen (Ik weet het, maar het is waar, lees het!), een huis kopen in Nederland tijdens het coronavirus, of onze Gids in 10 stappen om een ​​woning te kopen en een hypotheek te krijgen

Wilt u in 2021 een huis kopen? Denk je dat je kansen op een hypotheek dit jaar zijn veranderd? Vertel het ons in de reacties hieronder!

Feature afbeelding: Karolina Grabowska / Unsplash

[ad_2]

Source link

Translate »