Een kattenklok in Nederland? Ja, als deze experts hun zin krijgen – DutchReview

[ad_1]

De avondklok komt misschien volgende week ten einde, maar nu is er een oproep om het andere gevreesde c-woord dat de Nederlandse straten terroriseert – katten!

Het is lente, en weet je wat dat betekent? Het broedseizoen staat voor de deur! Veel kleine kuikens en babyvogeltjes waggelen rond. Helaas zullen veel van deze vogels niet voor het eerst hun vleugels kunnen spreiden, omdat ze voortijdig worden gedood door huiskatten.

Voor sommigen van ons zijn katten fijne harige vrienden, die ons gezelschap houden en ons de broodnodige knuffels geven in afsluiting. De lokale fauna zal je echter een heel ander verhaal vertellen. Voor gevleugelde wezens zijn katten onverschrokken woede-uitbarstingen, waarbij in Nederland tot 18 miljoen vogels per jaar worden gedood.

Een einde aan nachtelijke moorden

Om te proberen een einde te maken aan deze moordpartij, roepen experts op tot een kattenklok. Ecoloog Diny Tubbing vertelde aan RTL Nieuws dat “we als mens hier rekening mee kunnen houden door de katten ’s nachts binnen te houden.” Ze is het ermee eens dat katten niet permanent achter slot en grendel mogen worden gehouden. Ze suggereert echter wel dat het goed is voor de Nederlandse vogelgemeenschap om ze ’s nachts binnen te houden.

Overdag hebben vogels meer kans tegen de angstaanjagende katachtigen. Titus Sijmonsma van de Federatie Friese Vogelwachters (BFVW) vertelt RTL Nieuws dat “vogels overdag een kat horen en zien naderen. Ze geven een signaal of vliegen weg. ” Hij zegt echter dat vogels ’s nachts kwetsbaarder zijn voor kattenaanvallen in het donker terwijl ze slapen.

Wat kan ik doen als kattenbezitter?

Blijkbaar kun je een oude kat geen nieuwe trucjes leren. Probeer je kat niet te trainen om een ​​geboren moordenaar te zijn (ook al is het een schattige). Dus wat kunnen katteneigenaren doen om de Nederlandse natuur te beschermen?

Ten eerste, als je een vogel voor de deur krijgt aangeboden, controleer dan of hij nog leeft. Het kan in shock zijn, dus bewaar het op een warme en veilige plaats. Scheurkogel zegt een dierenambulance te bellen als je denkt dat die nog in leven is.

Tubbing heeft een leuk advies om te proberen te voorkomen dat katten überhaupt willen jagen. Speel meer met ze! (Nee serieus). Tubbing zegt dat katten die met een bal of een speelgoedmuis spelen, het jachtinstinct kunnen bevredigen en ze kunnen vermoeien.

TIP: Help de vogeltjes door uw kat een bel aan zijn halsband te geven. Als uw kat wat meer verwilderd is en geen halsband kan dragen, kunt u zijn voer ook op verschillende plaatsen verbergen, zodat hij op zijn brokjes moet “jagen”.

Denk je dat een avondklok voor een kat de plaatselijke fauna zou helpen? Laat ons weten wat je ervan vindt in de comments!

[ad_2]

Source link

Translate »