een achterstand van tests en herinvoering van beperkingen – DutchReview

[ad_1]

Het RIVM heeft zijn wekelijkse coronaviruscijfers van 7 juli tot en met 13 juli vrijgegeven. Het aantal besmettingen is exponentieel gestegen ten opzichte van de week ervoor.

Het RIVM meldde de afgelopen week 51.957 nieuwe besmettingen in Nederland. Dit is een ongekende stijging ten opzichte van het aantal van 8.541 nieuwe besmettingen de week ervoor. Het percentage positieve testen steeg naar 13,4% ten opzichte van 4,5% de week ervoor.

Sterfgevallen

Het aantal patiënten dat is overleden aan COVID-19-gerelateerde complicaties is licht gedaald. Deze week overleden 11 mensen, tegen 15 mensen de week ervoor.

ziekenhuisopnames

Ook het aantal ziekenhuisopnames en het aantal opnames op de IC is afgenomen. De afgelopen week waren er 60 nieuwe opnames op de verpleegafdeling en 12 nieuwe patiënten op de IC. De week ervoor waren dat er respectievelijk 47 en 7.

Nieuwe beperkingen

De Nederlandse regering heeft de afgelopen maand een volle 180 gedaan. Na op 26 juni afscheid te hebben genomen van alle beperkingen, maakten Rutte en De Jonge vrijdag de herinvoering van enkele maatregelen bekend.

Deze omvatten de volledige sluiting van nachtclubs en beperkte openingstijden in andere horecagelegenheden die nu tussen 12.00 uur en 06.00 uur gesloten moeten zijn. Sportevenementen zullen er ook voor moeten zorgen dat fans op minimaal 1,5 meter afstand van elkaar blijven. Alle beperkingen zijn van kracht tot ten minste 13 augustus.

Noch de premier, noch de minister van Volksgezondheid hebben vrijdag vragen van de pers beantwoord – een vreemde stap aangezien het een persconferentie was. Gisteren verontschuldigde Rutte zich voor een “slechte persconferentie” en voor het gebrek aan oordeel van de regering over de versoepeling van de beperkingen.

Hoogste aantal gevallen sinds Kerstmis

Zoals je aan deze cijfers kunt zien, heeft Nederland het aantal besmettingen met het coronavirus sterk zien stijgen. Vorige week zaterdag registreerde Nederland het hoogste aantal dagelijkse gevallen sinds december vorig jaar, waarbij het aantal positieve tests in een week tijd met meer dan 500% toenam.

Amsterdam werd het hardst getroffen en registreerde vorige week meer dan 1.000 besmettingen op één dag. Rotterdam en Groningen waren de volgende die op dezelfde dag in elke stad meer dan 500 kapten.

Testen voor vakantie tijdelijk gestopt

Een tijdlang konden degenen die op reis waren gratis een PCR-test krijgen. Dat is tijdelijk uitgesteld vanwege de overweldigende vraag naar coronavirustesten van de afgelopen week.

Lead Healthcare zegt dat het lab overweldigd is en niet in staat is om de belofte van een testresultaat binnen 24 uur waar te maken. Vakantiegangers wachten nog steeds op hun testresultaten op de luchthaven voordat ze aan boord van het vliegtuig gaan. Lead Healthcare roept reizigers momenteel op om te kijken of ze een antigeentest kunnen gebruiken als bewijs van immuniteit in het land van bestemming.

Ben je verrast door de stijging van de cijfers over het coronavirus? Laat ons uw mening weten in de opmerkingen.

Feature Afbeelding: IgorVetushko/Depsoitphotos

[ad_2]

Source link

Translate »