Dit zijn de relaxaties die we vanaf woensdag in Nederland zullen zien – DutchReview

[ad_1]

Zoals voorspeld heeft scheidend minister van Volksgezondheid Hugo de Jonge aangekondigd dat er vanaf woensdag verdere versoepelingen komen op de Nederlandse coronavirusmaatregelen.

Tijdens de persconferentie van vorige week plaagde Rutte dat deze maatregelen wellicht versoepeld worden. Dat zou alleen mogelijk zijn als de ziekenhuisopnames met minstens 20% zouden dalen. In vergelijking met vorige week zijn deze al met meer dan 24% gedaald.

Mede hierdoor en de afname van coronavirusinfecties gaat het kabinet graag verder met versoepelingen. “Wat we in de cijfers zien is een goede afname”, zegt demissionair minister De Jonge, “het is vooral een effect van vaccinatie.”

Welke maatregelen versoepelen woensdag?

Gezien deze cijfers en het kabinetsplan zal de Nederlandse regering vanaf woensdag verdere versoepelingen toestaan. Daaronder hebben terrassen ruimere openingstijden, van 06.00 uur tot 20.00 uur.

Bovendien mogen dierentuinen, pretparken, muziekscholen en theaters weer open gaan in openluchtomgevingen. Er komen meer ontspanningsmogelijkheden voor sport: volwassenen kunnen buiten trainen in een team en sportscholen gaan weer open met afspraakschema’s.

Als je op de hoogte wilt worden gehouden van alle wijzigingen die woensdag binnenkomen, is hier een handige afbeelding:

Laatste maatregelen tegen het coronavirus. Afbeelding: DutchReview / Canva

Wat vind je vandaag van de verklaring van De Jonge? Is dit het juiste moment voor meer ontspanning? Laat het ons weten in de comments!

Feature afbeelding: William Choquette / Pexels

[ad_2]

Source link

Translate »