Dit digitale EU-certificaat maakt misschien zomervakantie mogelijk (ondanks coronavirus!) – DutchReview

[ad_1]

Droom je van een uitje deze zomer? (Dat zijn we!) Een nieuw plan zou kunnen betekenen dat degenen die zijn ingeënt tegen, hersteld van of negatief getest zijn op coronavirus, het groene licht kunnen krijgen om te verkennen.

De Europese Commissie heeft gisteren haar plannen gepresenteerd voor een reiscertificaat dat geldig zal zijn in alle EU-landen. De commissie hoopt dat met deze certificaten mensen binnen de EU deze zomer kunnen reizen.

Met het Digitaal Groen Certificaat mag iedereen binnen de EU die kan aantonen dat ze geen risico lopen op verspreiding van het coronavirus naar een ander EU-land reizen.

Hoe kom je aan een groen digitaal certificaat?

Volgens de Europese Commissie zijn er drie manieren waarop een persoon een digitaal groencertificaat kan ontvangen.

1. Vaccinatie

Als een persoon is ingeënt met een vaccin dat is goedgekeurd door de European Medical Agency (EMA), komt hij in aanmerking voor het certificaat.

2. Immuniteit

Dit is ook het geval als u in de afgelopen zes maanden coronavirus heeft gehad, omdat uw lichaam waarschijnlijk immuniteit heeft opgebouwd. U moet echter bewijzen dat u het virus had en dat u nu volledig hersteld bent.

3. Negatieve test

De derde manier om groen licht voor reizen te krijgen, is door negatief te testen op coronavirus. De Commissie heeft nog niet vastgesteld hoe oud een testresultaat moet zijn.

Hoe werkt het digitale groencertificaat?

Zodra een persoon heeft bewezen dat hij geen risico loopt om het virus te verspreiden, kan hij het digitale groencertificaat ontvangen. Het certificaat zal beschikbaar zijn op een EU-brede app, maar mensen kunnen er ook voor kiezen om hun certificaten af ​​te drukken.

Afbeelding-van-digitaal-groen-certificaat-EU-Commissie
De app gebruikt een QR-code. Afbeelding: Factsheet digitaal groencertificaat van de Europese Commissie.

De app toont een QR-code die wordt gebruikt om de authenticiteit van het certificaat te controleren, evenals enkele persoonlijke informatie en de reden waarom u geen risico vormt.

LEES MEER | Nederlandse overheid brengt 100 feestteststraten in voor grootschalige evenementen

Logistiek en technische details

De uitrol van het groene digitale certificaat in de hele EU zal de EU voor een enorme logistieke uitdaging stellen. De app en het certificaat moeten geldig zijn in alle EU-landen en alle EU-lidstaten moeten het eens zijn over dezelfde voorwaarden.

Een collectief besluit over deze voorwaarden is de volgende stap om het voorstel van de Commissie te verwezenlijken.

Wat vindt u van het digitale groencertificaat? Laat het ons weten in de reacties hieronder!

Feature afbeelding: Natalya Zaritskaya / Unsplash

[ad_2]

Source link

Translate »