deze petitie wil de Nederlandse kunstsector weer tot leven brengen – DutchReview

[ad_1]

Als je musea, kunstgalerijen, theaters of dansvoorstellingen hebt gemist, ben je zeker niet de enige. De pandemie van het coronavirus heeft een enorme tol geëist van Nederlandse culturele instellingen.

Wat velen van hen hoopten dat het een spannend en succesvol jaar zou worden, werd uiteindelijk een jaar van gesloten deuren en geannuleerde evenementen vanwege beperkingen op het coronavirus.

Nu, een jaar en talloze beperkingen en daaropvolgende versoepelingen later, blijven de deuren van culturele instellingen gesloten. Dit ondanks het feit dat bijvoorbeeld het bezoeken van musea een van de veiligste binnenactiviteiten is.

Hoe is het geweest voor degenen die graag een nieuwe tentoonstelling voor ons willen voorbereiden of gewoon weer een museum willen betreden?

Culturele instellingen over de hele wereld hebben hard gewerkt om online versies van hun opwindende programma’s aan te bieden. Niets kan echter het gevoel van opwinding vervangen dat je voelt als je gaat zitten om naar een nieuw theatervoorstelling te kijken of de persoonlijke interactie die je hebt met een prachtig kunstwerk.

LEES MEER | Bezoek aan musea in Nederland tijdens coronavirus

Kunstenaars, kunstprofessionals en kunstliefhebbers zijn samengekomen om een ​​petitie te doen om de culturele sector weer tot leven te brengen. Ze stellen dat het gesloten houden van musea onherstelbare schade aan de kunstsector toebrengt en willen dat musea en culturele instellingen hun deuren weer openen voor het publiek – op een manier die natuurlijk voor iedereen veilig is.

De petitie is ondertekend door meer dan 30.000 mensen. Help ze mee om kunst weer een wezenlijk onderdeel van onze samenleving te maken.

Ben je betrokken bij de culturele sector? Hoe heeft de pandemie u beïnvloed? Vertel het ons in de reacties hieronder!

Feature afbeelding: Stale Grut / Unsplash

[ad_2]

Source link

Translate »