Deltavariant verantwoordelijk voor meer dan 40% van de positieve COVID-19-gevallen in Amsterdam – DutchReview

[ad_1]

Toen gisteren het nieuws binnenkwam dat het zich door Rotterdam verspreidt, baant de voorheen ‘Indiase variant’ zich nu een weg door de hoofdstad.

De variant lijkt zich snel te verspreiden. Een steekproef van de GGD constateerde een stijging van 7% van de besmettingsgevallen in Amsterdam naar ruim 40% in slechts twee weken tijd. Deze nieuwe stam van het coronavirus komt vooral voor bij jongeren. “Ze komen terug van vakantie en nemen het virus mee”, zegt een GGD-woordvoerder tegen de NOS.

Het totale aantal gevallen van coronavirus daalt nog steeds in de hoofdstad, maar langzamer dan voorheen. In Amsterdam werden de afgelopen week gemiddeld 55 zaken per dag geregistreerd.

Deltavariant door heel Nederland

Het RIVM schat dat bijna 10% van alle besmettingen met het coronavirus in de grote Nederlandse steden wordt veroorzaakt door de deltavariant, aldus de vertrekkende minister van Volksgezondheid Hugo de Jonge.

De toename van zaken in Amsterdam is een indicator van hoe andere steden eerlijk kunnen zijn. Een woordvoerder van de GGD Amsterdam: “Amsterdam en andere grote steden waren ook in andere varianten een soort voorloper voor de rest van het land.”

Volg DutchReview op Facebook voor het laatste nieuws en updates.

Feature Afbeelding: 4masik/Depositphotos

[ad_2]

Source link

Translate »