De naakte waarheid over de Nederlandse ‘Vegan Streaker’ – DutchReview

[ad_1]

Weinigen zijn meer gepassioneerd en toegewijd aan dierenrechtenactivisme dan de Vegan Streaker.

Peter Janssen gelooft sterk in het beëindigen van de intensieve vee-industrie met alle middelen die nodig zijn, inclusief gewelddadig activisme, demonstraties tegen dierenmishandeling en zelfs vertoningen van naaktheid… en dit natuurlijk allemaal in naam van protest.

Wie is de Vegan Streaker?

De 35-jarige man geboren in Culemborg, Nederland, staat erom bekend schaars gekleed op drukke locaties te verschijnen. De veganistische streaker protesteert naakt over de hele wereld te midden van evenementen waarbij dieren betrokken zijn.

Hij werd beroemd toen hij in een live tv-show verscheen, gekleed in alleen zwarte onderbroeken en bedekt met geschilderde slogans als “Meat is Murder”. De trend om halfnaakt op openbare plaatsen te verschijnen, leverde hem de bijnaam “the Vegan Streaker” op.

Als gezicht en bekendste lid van de Vegan Strike Group wordt Janssen in verschillende landen gezocht vanwege zijn, vaak gewelddadige, dierenwelzijnsprotesten.

Janssen neemt zijn verantwoordelijkheid

Hij bekent ongeveer 21 keer in de arena van het stierenvechten te zijn gesprongen in Spanje, vier keer in Mexico en eenmaal in Portugal. Hij beweert dat hij alleen zal stoppen met het aanvallen van Spaanse stierenvechtorganisaties als ze stoppen met het doden van de dieren.

Hoewel hij in de meeste van deze protesten shirtloos lijkt, haalde Janssen opnieuw de krantenkoppen toen hij naakt in het water sprong tijdens een dolfijnenshow in Japan.

De vele overtredingen van The Streaker

Janssen’s lijst van gevangenisstraffen en veroordelingen begon in 2009 nadat hij bekende zijn betrokkenheid bij een nertsenbevrijdingscampagne, waarbij hij tot 3.000 nertsen vrijliet van de pelsdierfokkerij in Zeeland.

Na zijn vrijlating werd hij echter hoofdverdachte van een brandstichting in 2006 waarbij in Vught een slagerswagen in brand werd gestoken. Dit was zijn eerste zelfverklaarde gewelddadige daad.

In 2008 verstoorde Janssen een live uitgezonden haketwedstrijd tussen Nederland en Spanje voor de Champions Trophy. In dit specifieke protest wilde Janssen de aandacht vestigen op appartementen en protesteren tegen de 22,5 miljoen varkens die jaarlijks gecastreerd worden. Op de voorkant van zijn lichaam schilderde de Vegan Streaker de tekst van het nummer ‘Balls for pigs’ en op zijn rug ‘Géén Varkensflats”(Geen Pig-appartementen). Naast het schrijven van de link naar zijn website op zijn benen, kon men zien dat Janssen de Spaanse spelers lastig viel door te schreeuwen: “BULLFIGHT IS BULLSHIT”!

Zijn meest gewaagde protest was er echter een die nooit uitkwam. In 2009 werd Janssen gearresteerd op verdenking van het plannen van een aanslag op koningin Beatrix omdat ze dierenbont draagt.

Zijn recente veroordelingen

Meer recentelijk waren de capriolen van Janssen onder meer brandstichting bij een eendenslachterij in Ermelo in mei 2020. Vijf vrachtwagens werden in brand gestoken bij het eendenslachthuis van vleesleverancier Tomassen Duck-To aan de Fokko Kortlanglaan. Naast het betalen van een schadevergoeding van meer dan € 5000, werd hij ook veroordeeld tot 25 maanden gevangenisstraf.

Zijn autosleutels, die werden gevonden in zijn broek bij het eendenslachthuis, brachten de politie ertoe om hem te arresteren. Waarom is zijn broek zonder lichaam gevonden, vraag je je misschien af? Omdat hij, trouw aan zijn bijnaam, ze uitdeed nadat hij zichzelf ook per ongeluk in brand had gestoken. Dat is het gevaar van de baan, toch?

Beter veganistisch eten in de gevangenis

De capriolen van de Vegan’s Streaker houden daar echter niet op. In april 2021 haalde Janssen opnieuw de krantenkoppen nadat hij vanuit zijn gevangeniscel in Arnhem een ​​hongerstaking was begonnen. Dit doet hij uit solidariteit met lijdende dieren in de intensieve veehouderij en dierproeven.

Janssen vestigt de aandacht op het feit dat de overheid miljarden euro’s aan subsidies zou verstrekken aan mensen die dieren exploiteren. De droge rijst en tofu, die blijkbaar de belangrijkste veganistische maaltijd in de gevangenis is, is mogelijk een andere, minder nobele reden voor de hongerstaking van Janssen.

Via een crowdfundingcampagne die in een bericht op zijn Facebook-pagina is gestart, hoopt de Vegan Streaker geld in te zamelen om beter veganistisch eten in de gevangenis te kopen. In een bericht op de crowdfundingpagina stelt Janssen: “Ik ervaar nu hoe dieren zich moeten voelen in een kooi, stal of dolfinarium. Als ik na mijn vrijlating snel weer voor de dieren wil kunnen opkomen, heb ik jouw steun echt nodig. ”

Wat vind je van de protesten van de Vegan Streaker? Vertel ons je mening in de reacties hieronder!

Feature afbeelding: DutchReview[ad_2]

Source link

Translate »