daar gaan we weer, Nederlandse COVID-19 cijfers zien forse stijging – DutchReview

[ad_1]

Het RIVM heeft zijn wekelijkse coronaviruscijfers van 12 oktober tot 19 oktober vrijgegeven. Het aantal ziekenhuisopnames en IC-opnames is fors gestegen, terwijl het aantal sterfgevallen de afgelopen week verdubbelde.

Het RIVM heeft de afgelopen week 25.751 nieuwe besmettingen in Nederland gemeld. Dit is een forse stijging ten opzichte van de melding van vorige week van 17.832 besmettingen.

Het percentage positieve testen nam ook merkbaar toe tot 12% vergeleken met 10,3% de week ervoor.

Sterfgevallen

Het aantal patiënten dat is overleden aan complicaties door het coronavirus is de afgelopen week flink gestegen. Deze week stierven 48 mensen, vergeleken met 24 mensen de week ervoor.

ziekenhuisopnames

Het aantal opnames op de verpleegafdeling bleef deze week stabiel. Echter, opnames op de IC een forse stijging laten zien. De afgelopen week zag 385 nieuwe opnames op de verpleegafdeling en 81 nieuwe patiënten op de IC. De week ervoor waren dat er respectievelijk 321 en 71.

Er worden boostershots aangeboden aan Nederlanders met immuunstoornissen

In de afgelopen week zijn Nederlanders met een ernstige immuunstoornis begonnen met het ontvangen van hun uitnodigingen voor een derde coronavirus-injectie, oftewel een booster-injectie. Het proces van het boeken van een jab is hetzelfde als voor de eerste twee.

Vooralsnog vindt de Gezondheidsraad het niet nodig dat de rest van de bevolking een boosterprik krijgt. Dit kan echter veranderen als blijkt dat de bescherming tegen Covid-19 die het vaccin biedt in de loop van de tijd aanzienlijk afneemt.

Weer een risicoland: Nederland kleurt rood op de coronaviruskaart

Op 7 oktober ging Nederland van rood naar oranje op de ECDC-coronaviruskaart, waardoor het land niet langer als ‘hoog risico’ werd beschouwd. Er was zelfs hoop dat sommige provincies binnenkort groen zouden worden (laag risico).

Slechts een week nadat Nederland oranje was geworden, ging Nederland echter weer op rood, omdat het aantal besmettingen aanzienlijk toenam.

Coronavirus voorspeld erger te worden in herfst en winter

Het Outbreak Management Team (OMT) heeft voorspeld dat de situatie met het coronavirus in de herfst en winter erger zal zijn dan eerder werd verwacht.

Sinds 25 september zijn in Nederland enkele maatregelen versoepeld en is 1,5 meter afstand niet meer van kracht. Hierdoor zijn de aantallen coronavirussen gestegen en heeft het OMT een verdere versoepeling van de maatregelen afgeraden.

Volg DutchReview op Facebook voor het laatste nieuws en updates over het coronavirus.

Feature Afbeelding: IgorVetushko/Depositphotos

[ad_2]

Source link

Translate »