clubs in Nederland brengen besmettingspercentages omhoog – DutchReview

[ad_1]

Nederland ging all-in voor de heropening van de samenleving en sinds 26 juli leven we bijna onbeperkt. Maar hoe vertaalt zich dat in het aantal besmettingen met het coronavirus?

Niet zo goed blijkt. Vooral de heropening van het uitgaansleven is zorgelijk gebleken, aangezien in clubs door het hele land clusters van besmettingen de kop opsteken, meldt NU.nl.

180 mensen besmet na uitgaan in Enschede

Afgelopen zaterdag bezochten 600 mensen een club in Enschede voor een gezellig avondje uit. Iedereen was ofwel getest, had een vaccinatiebewijs gekregen of kon bewijzen dat ze de afgelopen zes maanden besmet waren. ID werd aan de deur gecontroleerd en vergeleken met hun CoronaCheck app.

Toch raakten 180 mensen besmet.

De burgemeester van Enschede zei ‘geschrokken’ te zijn van het besmettingspercentage van de club en ‘had dit niet zien aankomen’, meldt de NOS. Omdat het nog onduidelijk is hoe zo’n hoog besmettingspercentage mogelijk is geweest, zoekt de GGD samen met de clubeigenaar uit wat er is misgegaan.

Verwarring testresultaten en stijgende besmettingscijfers in Amsterdam

Helaas komt het steeds vaker voor dat mensen na een avondje uit wakker worden met meer dan alleen een kater. Na een nacht in een overvolle kroeg te hebben doorgebracht, werd een jonge man uit Amsterdam wakker van een telefoontje van zijn coronavirus-testprovider die zei dat ze hem per ongeluk het verkeerde testresultaat hadden gegeven. Hij was eigenlijk de hele tijd positief geweest.

In Amsterdam is het aantal besmettingen opgelopen tot 62,9 per 100.000 inwoners. Dit is een dramatische stijging ten opzichte van de week van 20-27 juni (juist toen de maatregelen werden geschrapt) waar slechts 29 gevallen per 100.000 inwoners werden vastgesteld.

Vervolg patroon in het hele land

Terwijl de besmettingscijfers in Amsterdam hoger zijn (gisteren waren er 28,1 besmettingen per 100.000 inwoners vergeleken met het landelijke gemiddelde van 8,9), worden ook in andere steden clusters van positieve testresultaten gevonden – ook deze zijn terug te voeren op de dansvloer.

Ondanks het gebruik van testen voor toegang (testen op toegang) werden zes mensen positief getest na een groot feest met hun studentenvereniging in Groningen.

Ook in Maastricht nemen de besmettingen toe. Na een personeelsfeest voor vier horecagelegenheden in de stad testten 17 mensen positief.

Denkt u dat de huidige maatregelen zullen blijven zoals ze zijn? Vertel ons je mening in de reacties hieronder!

Afbeelding: Alexander Popov/Unsplash

[ad_2]

Source link

Translate »