Bridgestone verkoopt Chinese dochteronderneming – Bandenportaal

[ad_1]

Bridgestone gaat Bridgestone (Huizhou) Synthetic Rubber Co., Ltd. (BSRC) verkopen. De Chinese dochteronderneming wordt aan het Taiwanese LCY Chemical Corp. verkocht. De bandenfabrikant zegt niets over de financiële aspecten van de transactie.

Bridgestone geeft in een persbericht aan dat het verwacht “een nieuwe samenwerking” met LCY aan te gaan. Volgens de Amerikaanse bandenfabrikant heeft LCY “veel expertise met betrekking tot grondstoffen en chemicaliën.” Volgens het bedrijf zal de verkoop nauwelijks gevolgen hebben voor de financiële resultaten over het jaar 2021. Deze verkoop is onderdeel van een tweejarig plan van Bridgestone om te herstructureren.

Het in China gevestigde BSRC maakt in de fabriek in Huizhou synthetisch rubber. Vooral styreen-butadieen rubber, dat in autobanden gebruikt wordt, rolt hier van de band. De hele onderneming heeft 133 werknemers en bracht daarnaast in het fiscale jaar 2020 ongeveer 61 miljoen dollar (50,3 miljoen euro) op. De SBR-fabriek werd in 2008 geopend met een geschatte, totale capaciteit van 50 duizend metrische tonnen per jaar. De Amerikaanse bandenfabrikant houdt na deze verkoop nog één fabriek voor synthetisch rubber over. Dit is de Firestone Polymers fabriek in Lake Charles, Louisiana.

Businessplan

De reden dat Bridgestone het Chinese dochterbedrijf van de hand doet, ligt aan zijn nieuwe business strategie. Daarnaast wordt hierin beschreven dat de bandenfabrikant zijn activiteiten portfolio wil versterken. Daarom ligt de focus op bepaalde, strategische om de bestaande takken te versterken. Ook wordt er volgens Bridgestone’s ‘Mid Term Business Plan’ aandacht gegeven om verkennende activiteiten op te zetten. Alhoewel de bandenmaker de laatste jaren geïnvesteerd heeft in de verticale integratie van zijn activiteiten, is het volgens het bedrijf nu tijd om hiervan af te stappen. Om deze overgang te vergemakkelijken is Bridgestone daarom recent een samenwerking aangegaan met de Italiaanse materialen-leverancier Versalis A.G. Samen gaan deze bedrijven daarom synthetisch rubber ontwikkelen voor ‘High-performance’ banden.

Door deze deal zal het Taiwanese LCY voor het eerst in de rubberhandel actief worden. Tot nu toe was het bedrijf vooral gefocust op het produceren van polymeren op styreen gebaseerde thermoplastische elastomeren. Bovendien maken ze al langer hoogwaardige kunststoffen.

[ad_2]

Source link

Translate »