Bridgestone investeert in Braziliaanse fabriek

[ad_1]

Bridgestone Brazil gaat 700 miljoen Braziliaanse real (ongeveer 117,8 miljoen euro) investeren in zijn Braziliaanse fabriek. Met dit geld moet de fabriek uit Camaçari, in de deelstaat Bahia, gemoderniseerd en uitgebreid worden. Het doel van de bandenmaker met dit project is om twintig procent meer capaciteit en 420 nieuwe banen te creëren. Aan het einde van 2021 begint de uitbreiding.

Bridgestone stelt dat de vraag naar banden voor EV’s en hybrides in Brazilië groeit. Daarom zal de fabriek zich hier meer op gaan focussen en de productie verhogen. Met de uitbreiding stijgt de jaarlijkse productie daarom van 3,5 miljoen, naar 4,3 miljoen banden.

De fabriek in Camaçari werd in 2006 geopend en telt 900 werknemers. Hier worden banden voor zowel auto’s, als busjes en pick-up trucks gemaakt. Volgens Bridgestone is dit niet de eerste investering die in de fabriek gedaan is. Het bandenmerk zegt dat er in 2016 al 1 miljard Braziliaanse real (170 miljoen euro) geïnvesteerd werd.

Businessplan

“Deze investering maakt deel uit van Bridgestone’s businessplan op middellange termijn voor duurzame groei in Brazilië. Deze groei is gericht op de markt voor premiumbanden en de productie van banden voor elektrische/hybride voertuigen. Ook versterkt het het strategische belang van Brazilië voor ons bedrijf”, vertelt Fabio Fossen, president van Bridgestone Latijns-Amerika Zuid, in een persbericht.

De investering in Bahia is deel van het middellange termijn businessplan van Bridgestone. Hierin geeft het bedrijf aan dat verduurzaming en investeringen tot 2050 belangrijk zijn. De fabriek in Camaçari is dan ook niet de enige, Braziliaanse productieplaats van Bridgestone. Het bandenmerk heeft verder een fabriek in Santo André, in São Paulo. Ook heeft Bridgestone twee fabrieken voor het vernieuwen van banden in Campinas, São Paulo en ééntje in Mafra, Santa Catarina.

[ad_2]

Source link

Translate »